To Ford Ranger Raptor «προσγειώθηκε» στην Ευρώπη (+video)

To πιο επιτυχημένο pick up στην Ευρώπη φοράει τα «πολεμικά» του, γεμίζει τσαμπούκα και ξεχύνεται προς εξερεύνηση βουνών και απάτητων πλαγιών.

Το «σκληρό» Ranger -όπως το αποκαλούν οι άνθρωποι της Ford– ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του με την πρώτη ματιά. Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος με διαδρομή της ανάρτησης μεγαλύτερη κατά 30%, τα φαρδύτερα all terrain ελαστικά της BF Goodrich (285/70/R17) που κρύβουν αεριζόμενα δισκόφρενα 332 χλστ. γύρω-γύρω, οι προσθήκες στα φτερά που (απο)καλύπτουν τα αυξημένα κατά 15 εκατοστά μετατρόχια, ο διαφορετικός εμπρός προφυλακτήρας με την τεράστια προστατευτική «ποδιά» ατσαλιού υψηλής αντοχής και οι αντίστοιχες μετατροπές στον πίσω δίνουν στο κορυφαίο αγροτικό του «Μπλε Οβάλ» άκρως εντυπωσιακό και ετοιμοπόλεμο παράστημα. «Κορυφαίο» όσον αφορά την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς στις Η.Π.Α. το Ranger τοποθετείται στη βάση της γκάμας, κάτω από τα F-150/F-250/F-350 και F-150 Raptor.

Δείτε ακόμα: Τι ισχύει τελικά για την αγορά αγροτικού;

Από το τελευταίο αντλεί, εκτός από το μεγαλύτερο μέρος της «έμπνευσης», το σύστημα μετάδοσης. Το σύστημα τετρακίνησης χαρακτηρίζεται από τα 9 διαφορετικά προγράμματα οδήγησης που προσφέρει το Terrain Management System: Νormal, Sport, Grass/Gravel/Snow (για κίνηση σε γρασίδι, χώμα, χιόνι και γενικότερα ολισθηρές επιφάνειες), Mud/Sand (για κίνηση σε επιφάνειες όπου ελλοχεύει ο κίνδυνος κολλήματος), Rock για κροκάλες και Baja για οδήγηση σαν αυτή που απεικονίζεται στην κεντρική φωτογραφία, φροντίζουν να βγάλουν τον οδηγό «ασπροπρόσωπο». Όλα αυτά σε συνέργεια με το 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Για τα υπόλοιπα αναλαμβάνει ο 2.0λιτρος twinturbo πετρελαιοκινητήρας των 213 ίππων και 500 Nm ροπής. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 10,5 δλ. με την Ford να υποστηρίζει πως το Ranger Raptor μπορεί να πετύχει τον συγκεκριμένο χρόνο και στο χώμα, αξιοποιώντας τις παραμέτρους της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης τετρακίνησης.

Διαβάστε επίσης: Πόσο καλά ξέρεις να κινείσαι εκτός δρόμου;

Στο εσωτερικό συναντάμε το γνωστό σύστημα πολυμέσων SYNC 3 με δυνατότητα υποστήριξης Apple CarPlay και Android Auto, αποτελούμενο από οθόνη αφής 8 ιντσών και την υπηρεσία φορητού WiFi FordPass Connect.

Get it on Google Play Download on the App Store