Ξεκινά η διάθεση του νέου Ford Edge

Η Ford ξεκινά το λανσάρισμα του ανανεωμένου μεγάλου της SUV μοντέλου Edge, το οποίο διαθέτει πάρα πολλές αλλαγές και βελτιώσεις σε σχεδιασμό, εξοπλισμό, κινητήρες και τεχνολογία σε σχέση με το προγενέστερο (διαβάστε εδώ τη δοκιμή).

Tο αμάξωμα του ανανεωμένου Edge απέκτησε πιο δυναμική εμφάνιση και ξεχωρίζει από τη νέα μάσκα, τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και καπό, τα νέα φωτιστικά σώματα και την προσθήκη του μαύρου ένθετου στο πίσω καπό.

Δείτε ακόμη: Η προηγμένη μηχανολογία που κάνει το νέο Ford Focus «βράχο» (+video)

Επίσης, για πρώτη φορά διατίθεται το Edge σε έκδοση ST-Line με στάνταρ ζάντες 20 ιντσών ή προαιρετικά 21 ιντσών, μαύρη μάσκα, βαμμένα τα χαμηλά τμήματα στο χρώμα του αμαξώματος, διπλές νίκελ εξατμίσεις, διάτρητες δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό, αλουμινένια πεντάλ και πατάκια πολυτελείας. Επιπλέον, το νέο Edge ST-Line διαθέτει σπορ ανάρτηση και εφοδιάζεται με την τεχνολογία Ford Adaptive Steering, η οποία βελτιστοποιεί την απόκριση του τιμονιού και διευκολύνει τους χειρισμούς.

Στον εξοπλισμό προστέθηκαν ασύρματη φόρτιση για το κινητό, πιο εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων SYNC3 με οθόνη αφής 8 ιντσών, υψηλής ποιότητας 10κάναλο ηχοσύστημα B&O PLAY, πίνακας οργάνων 3D και πολλά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, που χρησιμοποιούν κάμερες και ραντάρ.

Για την κίνηση του νέου Ford Edge φροντίζει ο καινούργιος κινητήρας πετρελαίου 2.0 λτ. EcoBlue σε τρεις εκδόσεις ισχύος: με 150 ίππους (με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και κίνηση εμπρός), με 190 ίππους (με μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων και τετρακίνηση) και με 238 ίππους (με τετρακίνηση και 8τάχυτο αυτόματο).

Δείτε ακόμη: Ford Focus RS «πνιγμένο» στην χλιδή

Get it on Google Play Download on the App Store