Πρεμιέρα για το πρώτο ηλεκτρικό Honda της Ιστορίας (+video)

Μετά από το εσωτερικό, που λειτούργησε ως πρόγευμα, ήρθε η ώρα για το κυρίως πιάτο. Η Honda έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη επίσημη φωτογραφία, του πρώτου της ηλεκτρικού αυτοκινήτου, το οποίο προσωρινά ονομάζεται e Prototype.

Δείτε ακόμα: H Honda κλείνει το εργοστάσιο στην Αγγλία

Όπως ήταν αναμενόμενο, η σχεδίαση αντλεί επιρροές από το πρωτότυπο Urban EV. Ιδιαίτερα το εμπρός μέρος είναι λες και κάποιος το πήρε αυτούσιο από το concept του 2017. Από εκεί και πέρα βέβαια, οι γραμμές είναι πιο συγκρατημένες και ακολουθούν αυτές ενός κλασικού αυτοκινήτου πόλης. Φυσικά οι τεχνολογικές πινελιές δεν λείπουν, με την παρουσία καμερών αντί πλαϊνών καθρεπτών, προς όφελος της αεροδυναμικής, ενώ ευχάριστη νότα είναι και οι κρυφές χειρολαβές στις πίσω πόρτες. Η διαμόρφωση του πίσω μέρους επίσης θυμίζει το Urban, αλλά η ομοιότητα περιορίζεται στην φάσα που ενώνει τα δυο κυκλικά φωτιστικά σώματα.

Ιδιαίτερης μνείας χρήζει η ρετρό τεχνοτροπία που ακολουθείται, κυρίως από την δεκαετία του 80. Τα μαύρα προστατευτικά χαμηλά στο αμάξωμα, αποτελούν απευθείας αναφορές στα Civic και CRX στα τέλη των 80’s, ενώ και η σχεδίαση των τροχών φέρνει στα σχέδια που χρησιμοποιούσαν οι Ιάπωνες στις πλούσιες εκδόσεις των Accord και Prelude της ίδιας χρονολογίας.

Διαβάστε επίσης: Όλα τα Honda Civic Type R στην πίστα! (+video)

Κάτω από το αμάξωμα, φυσικά, συναντάμε το μέλλον. Η Honda είναι φειδωλή με την παροχή τεχνικών χαρακτηριστικών, αναμένοντας το επίσημο ντεμπούτο στην Έκθεση της Γενεύης. Προς το παρόν γνωρίζουμε πως βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα, ονόματι EV Platform, η οποία θα μας δώσει μια σειρά ηλεκτροκίνητων μοντέλων. Το e Prototype έχει αυτονομία που φτάνει τα 200 χιλιόμετρα και με την χρήση ταχυφορτιστή, η μπαταρία μπορεί να φτάσει στο 80% μέσα σε μισή ώρα καθιστώντας το μικρό Honda ιδανικό για τις καθημερινές μετακινήσεις εντός πόλης.

Get it on Google Play Download on the App Store