Aυτό είναι το εσωτερικό του ηλεκτρικού Honda

To προσεχές Σαλόνι της Γενεύης θα σηματοδοτήσει την είσοδο της Honda στην ηλεκτρική εποχή, με την παρουσίαση ενός πρωτοτύπου που θα «φωτογραφίζει» την έκδοση παραγωγής. Προς το παρόν δεν έχουμε δει εικόνα από το εξωτερικό του, με τις φήμες να κάνουν λόγο πως θα φέρει έντονες επιρροές από το Urban EV Concept του 2017.

Δείτε ακόμα: Θρίαμβος της Honda σε μαραθώνιο οικονομίας

Για τον εσωτερικό του κόσμο, πάντως, έχουμε σχεδόν την πλήρη αποκάλυψη. Οι Ιάπωνες έδωσαν στη δημοσιότητα «σκοτεινές» φωτογραφίες από το ταμπλό, στις οποίες ωστόσο φαίνεται ξεκάθαρα ο φουτουριστικός τόνος που ακολουθείται στη διαμόρφωση των γραμμών. Το πρώτο που κεντρίζει τα βλέμματα είναι η διάταξη του πίνακα οργάνων, ο οποίος εκτείνεται σε όλο το πλάτος του ταμπλό και αποτελείται από 5 διαφορετικές οθόνες. Η επιλογή αυτή έχει σκοπό την αποφόρτιση της κεντρικής κονσόλας από ευμεγέθεις οθόνες και την απόσπαση στην προσοχή του οδηγού που μπορεί να προκαλέσουν, εξυπηρετώντας παράλληλα τον high tech προσανατολισμό του ηλεκτρικού Honda.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Honda CR-V 1.5 λτ. VTEC TURBO 193 PS AWD CVT

Toν αναλογικό/ρομαντικό χαρακτήρα εκφράζει η λιτή διάταξη του υπόλοιπου ταμπλό, το οποίο διακρίνεται για την έλλειψη περιττών κουμπιών και διακοπτών, αλλά και τον σχεδιασμό των αεραγωγών. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την ξύλινη επένδυση και το τιμόνι των 2 ακτίνων. Μεγάλο μέρος των υλικών αποτελούν προϊόν ανακύκλωσης, με τη Honda να ανακοινώνει το ακριβές ποσοστό μαζί με τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά και, βέβαια, την τελική μορφή του νέου της μοντέλου, σε λιγότερο από 1 μήνα.

Get it on Google Play Download on the App Store