Tέλος τα ντίζελ για την Honda στην Ευρώπη

Η Honda πήρε την απόφαση να καταργήσει σταδιακά τους ντίζελ κινητήρες από την Ευρώπη, προσθέτοντας αμιγώς ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, το οργανόγραμμα θέλει τα 2/3 των αυτοκινήτων που θα διαθέτουν στην Ευρώπη να είναι ηλεκτροκίνητα ή υβριδικά.

Δείτε ακόμα: Θρίαμβος της Honda σε μαραθώνιο οικονομίας

Καταληκτική ημερομηνία έχει τεθεί το 2021, όταν η τωρινή γενιά του Civic θα σταματήσει τις πωλήσεις της και θα αντικατασταθεί από τη νέα, η οποία δεν θα προσφέρεται με κάποιον πετρελαιοκινητήρα. Ο Dave Hodgetts, CEO της Honda Αγγλίας, δήλωσε πως κανένα νέο μοντέλο της Honda δεν θα εξοπλίζεται με ντίζελ κινητήρα στο εξής, αρχής γενομένης από το ολοκαίνουργιο CR-V. Το δημοφιλές SUV εξοπλίζεται μόνο με βενζινοκίνητα σύνολα και υβριδική έκδοση, με την τελευταία να τοποθετείται ως στόχος πωλήσεων 60.000 αντιτύπων ετησίως.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Honda Civic 1.5 VTEC Turbo 182 PS CVT

Ανάλογη πορεία θα ακολουθήσει και το best seller του «Big H», το οποίο στην επόμενη -και 11η συνολικά- γενιά του θα διατίθεται σε υβριδική και plug-in μορφή. Η τελευταία είναι αμφίβολη για την Ευρώπη, καθώς σύμφωνα με τον Hodgetts η διάθεσή της ή όχι εξαρτάται από την νομοθεσία και τις εκπομπές ρύπων. Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι πως το σημερινό Civic 1.6 i-DTEC θα είναι το τελευταίο που θα γεμίζει από τις αντλίες ντίζελ των βενζινάδικων.

Get it on Google Play Download on the App Store