Το Honda Civic Type R το «τερμάτισε» στα ρεκόρ (+video)

Τα εισαγωγικά θα μπορούσαν και να λείπουν από τον τίτλο, καθώς το Type R κυριολεκτικά τερμάτισε το Type R Challenge 2018, στο οποίο σκοπός ήταν να καταρρίψει 5 ρεκόρ ταχύτερου γύρου για μπροστοκίνητο παραγωγής σε ισάριθμες πίστες.

Μετά, λοιπόν, τα Silverstone, Magny-Cours, Spa-Francorchamps και Estoril, ήταν η σειρά του Hungaroring να υποκύψει στις «ορέξεις» του Honda Civic Type R. Για το μεγάλο φινάλε της πρόκλησης, επιστρατεύτηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Formula 1 του 2009 -και νυν οδηγός της Honda στο ιαπωνικό Πρωτάθλημα Τουρισμού Super GT- Jenson Button. Ο Βρετανός κάλυψε τα 4.377 μέτρα της σφιχτής και τεχνικής διαδρομής σε 2.10.19 δλ., καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κατείχε η προηγούμενη γενιά του ιαπωνικού «όπλου».

Δείτε ακόμα: Ανανεωμένο και με 400 άλογα το Honda Civic Type R

Ο Button δήλωσε εντυπωσιασμένος από το ουδέτερο πάτημα του αυτοκινήτου και το «πόσο αργά σου επιτρέπει να φρενάρεις», ενώ βρήκε εξαιρετικό το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Όπως και με τις 4 προηγούμενες -και καθόλα επιτυχημένες προσπάθειες- η Honda χρησιμοποίησε ένα εντελώς εργοστασιακό αυτοκίνητο με λάστιχα δρόμου, σαν και αυτό που μπορεί να πάει κανείς και να παραγγείλει στην πλησιέστερη αντιπροσωπεία της ιαπωνικής εταιρίας.

Διαβάστε επίσης: Kαι νέο ρεκόρ από το Honda Civic Type R (+video)

Συνολικά το Type R αριθμεί 6 ρεκόρ ταχύτερου γύρου, προεξάρχοντος αυτού στα 21 «μαρτυρικά» -για οδηγό και αυτοκίνητο- χιλιόμετρα του Nurburgring, το οποίο «γύρισε» σε 7.43.8 δλ. Να υπενθυμίσουμε πως το Civic Type R πραγματοποιεί όλα αυτά τα ρεκόρ, χάρις στα 320 άλογα του 2.0λιτρου VTEC Turbo και τα 400 Nm ροπής, τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, τα αεροδυναμικά βοηθήματα και τα Continental SportContact 6, που «ντύνουν» τους τροχούς των 20 ιντσών. Ως αποτέλεσμα οι επιδόσεις είναι καταγαιστικές, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχονται μέσα σε 5,7 δευτερόλεπτα και την επιτάχυνση να μην σταματά πριν τα 272 χλμ./ώρα της τελικής.

Get it on Google Play Download on the App Store