Ανανεωμένο Hyundai i20 με πρωτιές! (+video)

Το Hyundai i20 βρίσκεται από το 2014 στην αγορά και όπως είναι λογικό με τέσσερα χρόνια στις… ρόδες του, ήρθε ο καιρός να ανανεωθεί, με τη Hyundai να προχωρά σε αρκετές αλλαγές αισθητικές και όχι μόνο. Αυτό που βλέπουμε εκ πρώτης όψης λοιπόν, είναι η νέα μάσκα εμπρός, η οποία συνοδεύεται από ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και φώτα με στοιχεία LED. Σημαντικές είναι οι αλλαγές και στο πίσω μέρος, όπου επίσης ο προφυλακτήρας είναι νέος, ενώ ανασχεδιασμένα είναι τα φωτιστικά σώματα.

Δείτε ακόμη: Νέο Nissan Navara για ειδικές αποστολές

Μάλιστα, όπως βλέπουμε και στις εικόνες υπάρχει και δυνατότητα διχρωμίας, καθώς η οροφή μπορεί να είναι άλλο χρώμα από το αμάξωμα. Φυσικά, ως είθισται σε τέτοιες ανανεώσεις, έτσι και στην περίπτωση του Hyundai i20 υπάρχουν νέα σχέδια ζαντών αλλά και νέα χρώματα αμαξώματος στην παλέτα. Φυσικά οι παραπάνω αλλαγές αφορούν όλες τις εκδόσεις του (3θυρο, 5θυρο) αλλά και την Active με τα crossover χαρακτηριστικά.

Αλλαγές φυσικά υπάρχουν και στο εσωτερικό του ανανεωμένου Hyundai i20, καθώς πέρα από τις αισθητικές μικροεπεμβάσεις, έχουμε νέα οθόνη αφής 7 ιντσών η οποία είναι για πρώτη φορά συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto, υπάρχει νέα είσοδος USB για φόρτιση συσκευών και φυσικά όλα τα τεχνολογικά καλούδια ασφάλειας που θα περίμενε κανείς από ένα σύγχρονο αυτοκίνητο. Προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, υποβοήθηση διατήρησης πορείας, αποφυγή τρακαρίσματος, αυτόματη ρύθμιση δέσμης φώτων και άλλα, αποτελούν μέρος του Hyundai SmartSense, με το οποίο εξοπλίζεται το ανανεωμένο i20.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη για το νέο SUV Skoda Kamiq

Κάτω από το καπό του ανανεωμένου Hyundai i20 συναντάμε αποκλειστικά σύνολα βενζίνης. Συγκεκριμένα τον 1.0 λτ. τούρμπο σε εκδόσεις με 100 και 120 ίππους και τον ατμοσφαιρικό 1.2 λτ. σε εκδόσεις με 75 και 84 ίππους. Από την άλλη, η έκδοση Active θα εφοδιάζεται με τον 1.4 λτ. ατμοσφαιρικό βενζίνης με 100 ίππους. Σε κάθε περίπτωση το ανανεωμένο i20 θα έχει start/stop, ενώ το μοτέρ 1.0 λτ. στην έκδοση των 120 ίππων, θα μπορεί να συνεργαστεί και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, το οποίο μπαίνει για πρώτη φορά στο i20.

Get it on Google Play Download on the App Store