Νέο Hyundai Elantra Sport 1.6T 204 PS

Το νέο Hyundai Elantra (Avante για την Κορέα) το οποίο έκανε την πρώτη εμφάνισή του τον περασμένο Αύγουστο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην πιο σπορ έκδοσή του Elantra Sport. Όπως υποδηλώνει και η ονομασία του, φέρει αρκετές αλλαγές που του προσφέρουν τον ανάλογο σπορ χαρακτήρα, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε επιδόσεις.

Δείτε ακόμη: Νέο Hyundai i30 Fastback N Line

Εξωτερικά την πιο δυναμική εικόνα του Avante Sport τονίζουν διάφορα στιλιστικά στοιχεία, όπως είναι η ανασχεδιασμένη μαύρη μάσκα, τα LED φωτιστικά σώματα εμπρός – πίσω, η διπλή απόληξη της εξάτμισης, οι 18 ιντσών ζάντες αλουμινίου, οι ποδιές στα μαρσπιέ και η αεροτομή στο τελείωμα του πίσω καπό.

Στο εσωτερικό του Avante Sport υπάρχουν κόκκινα ή μαύρα δερμάτινα καθίσματα με ενισχυμένη πλευρική στήριξη, επίπεδο στο κάτω μέρος τιμόνι με paddles για τις αλλαγές ταχυτήτων, σπορ πίνακας οργάνων, διακοσμητικά τύπου ανθρακονήματος, πεντάλ αλουμινίου και ανοξείδωτα πεντάλ.

Την κίνησή του αναλαμβάνει το turbo μηχανικό σύνολο των 1.6 λτ. απόδοσης 204 ίππων και με ροπή 265 Nm ροπή, το οποίο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων ή με μηχανικό 6τάχυτο. Επιδόσεις δεν αναφέρει η Hyundai, παρά μόνο την κατανάλωση (8,3 λτ./100 χλμ.). Αλλαγές έχουν γίνει ακόμα στα φρένα και στις αναρτήσεις για πιο σπορ δυναμικά χαρακτηριστικά στην οδήγηση.

Video: Hyundai i30 N Performance hot drive

Οι τιμές του ξεκινούν από 19,64 εκατομμύρια γουάν (15.530 ευρώ) με το μηχανικό κιβώτιο και από 22,27 εκατομμύρια γουάν (17.607 ευρώ) με το 7DCT.

Get it on Google Play Download on the App Store