Νέο Hyundai Tucson N Line με έως 185 άλογα (+video)

To δημοφιλές SUV της Hyundai αποκτά το σπορτίφ πακέτο N Line και προετοιμάζεται για τον ερχομό του καθαρόαιμου Ν, που θα φτάνει τους 340 ίππους!

Προς το παρόν, όσοι θέλουν ένα σπορ Tucson θα πρέπει να αρκεστούν στους 185 ίππους του 2λιτρου πετρελαιοκινητήρα CRDi, που συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V. Συνδυάζεται με 6αρι χειροκίνητο ή 7αρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, προσφερόμενο είτε σε δικίνητη είτε σε τετρακίνητη διάταξη. Το ίδιο ισχύει και για την μοναδική επιλογή με κινητήρα βενζίνης, η οποία απαρτίζεται από τον 1.600αρη υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο Τ-GDI των 177 ίππων, αλλά και για την νέα βασική ντίζελ. Εδώ ο γνώριμος 1.6 CRDi των 136 ίππων συνδυάζεται πλέον με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, παρουσιάζοντας μείωση στην κατανάλωση καυσίμου που μπορεί να φτάσει μέχρι το 11% – ή 5,1 λίτρα/100 χλμ για το χειροκίνητο και 5 για το 7αρι DCT. Tα αντίστοιχα νούμερα για το 1.6 T-GDI ανέρχονται σε 7,7 και 7,1, μιλώντας πάντα για τις δικίνητες εκδόσεις. To κορυφαίο Tucson N Line βρίσκεται στην μέση, με τιμή κατανάλωσης στα 5,4-5,8 λίτρα/100 χλμ. κατά μέσο όρο.

Δείτε ακόμα: Ετοιμάζεται και Hyundai i10 N με 120 ίππους;

Από πλευράς στησίματος οι μηχανικοί του τμήματος Ν Performance έχουν σφίξει την απόσβεση των αμορτισέρ, αναπρογραμματίζοντας παράλληλα το λογισμικό της ηλεκτρικής υποβοήθησης στο τιμόνι και την απόκριση στο γκάζι.

Εμφανισιακά δύσκολα θα μπερδέψει κανείς το N Line με τα απλά Tucson. Οι μαύρες ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών, ο επιθετικός προφυλακτήρας με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, το μαύρο χρώμα στην μάσκα και το περίγραμμα των φωτιστικών σωμάτων, τα διαφορετικά φώτα ημέρας LED, τα μαύρα καλύμματα των καθρεπτών, η πίσω αεροτομή και ο προφυλακτήρας με την διπλή απόληξη της εξάτμισης, ξεκαθαρίζουν πως έχεις να κάνεις με ένα SUV που διακατέχεται από ζωντάνια.

Διαβάστε επίσης: Ανάβαση με το Hyundai i30 Fastback N (+video)

Κάτι που ενισχύει η εικόνα του εσωτερικού, με τις επενδύσεις δέρματος και alcantara, τις κόκκινες ραφές σε καθίσματα, εσωτερικό θυρών, δερμάτινο τιμόνι/υποβραχιόνιο και φούσκα λεβιέ, αλλά και τα αλουμινένια πεντάλ.

Get it on Google Play Download on the App Store