Ανάβαση με το Hyundai i30 Fastback N (+video)

Το Hyundai i30 N έχει καταθέσει τα διαπιστευτήρια του σε πίστα και ορεινούς δρόμους. Κάτι που θα πρέπει να κάνει και η Fastback εκδοχή του. Ποιο καλύτερο μέρος από ένα έρημο στροφιλίκι στις Κανάριες Νήσους;

Δείτε ακόμα: Hyundai i30 N Line σε πιο οικονομική έκδοση

Η κουπέ-σεντάν έκδοση του κορεατικού μικρομεσαίου δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα προσόντα του χάτσμπακ. Ίσα ίσα, που στα 275 άλογα και τα 378 Nm του Performance (και τα 250 με 353 Nm της απλής έκδοσης), το 6αρι χειροκίνητο κιβώτιο και την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση του i30 N, προστίθεται το δυναμικό αμάξωμα του Fastback. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με 6,1 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα (6,4 το απλό) και 250 χλμ./ώρα τελικής, ωστόσο η ουσία πίσω από τα Hyundai N κρύβεται στις στροφές. Εξάλλου η ίδια η ονομασία, προέρχεται από τα χιλιάδες χιλιόμετρα που γράφουν κατά την διάρκεια της εξέλιξης στην πιο απαιτητική πίστα του κόσμου: το Nurburgring.

Διαβάστε επίσης: Το 2020 τελικά το Hyundai i20 N των 200 ίππων

Εφόσον, λοιπόν, το κορυφαίο i30 έχει εξελιχθεί με γνώμονα την αντιμετώπιση της «Πράσινης Κόλασης», δεν έχει κανένα πρόβλημα να επιτεθεί στις φουρκέτες και τις κλειστές στροφές της ορεινής διαδρομής στην νησιωτική Ισπανία.

Get it on Google Play Download on the App Store