Ιστορικό και συλλεκτικό Toyota Land Cruiser Heritage

Εδώ και 60 χρόνια το Toyota Land Cruiser «οργώνει» τις εκτός δρόμου διαδρομές σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας το κατεξοχήν όχημα μετακινήσεων σε εδάφη που εκτείνονται από τα βάθη της Αφρικής μέχρι αυτά της Μέσης Ανατολής. Η ιαπωνική εταιρία τιμά τις υπηρεσίες του μεγάλου SUV της, παρουσιάζοντας το επετειακό Heritage Edition.

Οι διαφορές σε σχέση με το απλό Land Cruiser είναι μετρημένες και στοχευμένες. Οι χρυσαφί ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών της BBS είναι το πρώτο που τραβάει το μάτι, με τις μαύρες φάσες στην μάσκα και τα σήματα στις πίσω κολόνες να ακολουθούν. Μάλιστα, η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που συναντούσε κανείς πριν 60 χρόνια στα λογότυπα του πρώτου Land Cruiser.

Δείτε ακόμα: Πάνω από 2 εκατ. πουλήθηκε η πρώτη νέα Toyota Supra!

Στο εσωτερικό συνεχίζει το διακριτικό μοτίβο διαφοροποίησης, με την επένδυση piano black στην κεντρική κονσόλα, την πλακέτα παραγωγής και τα ειδικά πατάκια να δίνουν τον απαραίτητο τόνο μοναδικότητας.

Κάτω από το αμάξωμα συναντάμε το γνώριμο, σκληροτράχηλο και ανθεκτικό υπόβαθρο που έχει μετατρέψει το ιαπωνικό μοντέλο σε θρύλο. Το πλαίσιο είναι ένα πατροπαράδοτο τύπου σκάλας, όλα τα διαφορικά μπορούν να κλειδώσουν, υπάρχει κιβώτιο υποπολλαπλασιαμού σχέσεων (το γνωστό μας «κοντό») ενώ οι σύγχρονες τάσεις αφορούν το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και τον V8 των 5.7 λίτρων, που αποδίδει 381 ίππους και 544 Νm ροπής – αριθμοί που το καθιστούν ως το ισχυρότερο Land Cruiser στην ιστορία του μοντέλου.

Διαβάστε επίσης: Κόντρες στα χιόνια μεταξύ πολυτελών SUV (+video)

Μόλις 1.200 θα κατασκευαστούν, με τα περισσότερα να έχουν ήδη προπωληθεί στην αγορά των Η.Π.Α.

Get it on Google Play Download on the App Store