To νέο Jeep Grand Cherokee θα είναι «Made in Italy»

H FCA συνεχίζει την αναμόρφωση της Jeep, καθότι το νέο 5ετες πλάνο των Ιταλών περιλαμβάνει -ούτε λίγο, ούτε πολύ- 7 εντελώς νέα ή ριζικά ανανεωμένα μοντέλα.

Ένα από αυτά είναι και το δημοφιλές Grand Cherokee, η ναυαρχίδα της αμερικανικής εταιρίας και ένα από τα πλέον ιστορικά SUV της αγοράς. Η σημερινή γενιά βασίζεται στην πλατφόρμα της προ-προηγούμενης Mercedes ML-Class, ούσα πρακτικά απομεινάρι της περιόδου στην οποία Mercedes-Benz και Chrysler είχαν σχηματίσει την DaimlerChrysler. 

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Alfa Romeo Stelvio 2.0 λτ. 280 PS AT8 AWD

To ολοκαίνουργιο Grand Cherokee, που αναμένεται μέσα στο 2020, θα φέρει έντονα το ιταλικό στοιχείο καθώς θα βασίζεται σε μια επιμηκυμένη εκδοχή της πλατφόρμας Giorgio, η οποία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο των Alfa Romeo Giulia και Stelvio. To ιταλικό SUV θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του αμερικανικού, δανείζοντας τουλάχιστον δύο κινητήρες και τα περισσότερα μηχανικά μέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Jeep το νέο Grand Cherokee θα έχει στην βάση της γκάμας τον 2λιτρο τούρμπο των 280 ίππων, ενώ δεν αποκλείεται να πάρει θέση κάτω από το καπό και ο πετρελαιοκινητήρας των 2.2 λίτρων και 210 ίππων. Το ίδιο ισχύει και για το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ενώ το 6τάχυτο χειροκίνητο κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τοποθετηθεί.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτες επιδόσεις από το Jeep Grand Cherokee των 1.012 ίππων της Hennessey

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως o V8 κινητήρας θα συνεχίσει, καθώς ενδεχόμενη ρήξη με το παρελθόν θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην απήχηση του μοντέλου εντός Η.Π.Α. Αυτό σημαίνει πως ο twinturbo 2.8 V6 της Giulia QV είτε θα βρεθεί στην μέση της γκάμας (αν υπάρξει συνέχεια της έκδοσης Trackhawk με τα 707 άλογα), είτε θα παρουσιαστεί σε ισχυρότερη έκδοση εάν η Jeep τολμήσει την επανάσταση και στείλει τον Hemi V8 στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Get it on Google Play Download on the App Store