Νέο παγκόσμιο μικρό SUV από την Kia

Τα πρώτα σχέδια ενός νέου παγκόσμιου μικρού SUV αποκάλυψε η Kia, το οποίο θα παρουσιάσει εντός του καλοκαιριού και όπως φαίνεται θα έχει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σχεδίαση. Όπως αναφέρει και η ίδια η Kia, το νέο αυτό SUV είναι εμπνευσμένο από το Kia SP Concept, που είχε κάνει την εμφάνισή του πέρυσι στην έκθεση AutoExpo 2018 στο Δελχί της Ινδίας.

Δείτε ακόμη: Kia Stonic από 14.590 ευρώ και με 3,9% επιτόκιο

Κύρια σχεδιαστικά του γνωρίσματα αποτελούν τα λεπτά παραλληλόγραμμα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED εμπρός, που ενώνονται με τη μεγάλη τραπεζοειδή μάσκα, οι έντονες ακμές και τα νεύρα που διατρέχουν το αμάξωμα. Στο πίσω άκρο ξεχωρίζουν τα τρισδιάστατα φανάρια και ο μυώδης προφυλακτήρας με τη μεταλλική ποδιά και τις δύο απολήξεις της εξάτμισης.

Ο Byung Chul Juh, Επικεφαλής του Σχεδιασμού Kia της Kia Motors Corporation σχολίασε: «Δημιουργήσαμε ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει παντού, από την πόλη μέχρι και την ύπαιθρο. Ο μυώδης αλλά και σπορτίφ σχεδιασμός του θα συνοδεύεται με μια ευρεία γκάμα εξοπλισμού και τεχνολογιών, τα οποία είναι παγκοσμίως κατάλληλα για τους νεότερους αγοραστές σε αγορές παγκοσμίως. Το νέο μικρό μας SUV είναι μια πρόταση που κανένα άλλο αυτοκίνητο στην κατηγορία του δεν θα μπορεί να ταιριάζει.»

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Kia Ceed 1.4 T-GDI 140 PS

Αρχικά το νέο παγκόσμιο μικρό SUV της Kia θα ξεκινήσει να πωλείται στην Κορέα το δεύτερο 6μηνο του 2019, ενώ οι πωλήσεις στις υπόλοιπες αγορές θα ακολουθήσουν αργότερα.

Get it on Google Play Download on the App Store