XCeed: Το πρώτο Kia με ψηφιακό πίνακα οργάνων

Το νέο μικρομεσαίο crossover Kia XCeed θα είναι το πρώτο μοντέλο της κορεατικής μάρκας που θα διατίθεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, στον οποίο θα προβάλλονται πάρα πολλές λειτουργίες του αυτοκινήτου. Το λανσάρισμα του XCeed θα γίνει στην Ευρώπη αργότερα εντός του 2019, ενώ το ντεμπούτο του θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου.

Δείτε ακόμη: Kia Stonic 1.6 Diesel με έκπτωση και χαμηλό επιτόκιο

Ο νέος αυτός προαιρετικός ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει σχεδιαστεί για να παρέχει πληροφορίες με όσο το δυνατόν πιο ευκρινή και άμεσο τρόπο. Με μια οθόνη υψηλής ανάλυσης 1920×720 pixel, αντικαθιστά το συμβατικό ταχύμετρο και στροφόμετρο, που τοποθετούνται επί του παρόντος στα επιβατικά αυτοκίνητα της μάρκας.

Ανάμεσα στα δύο μεγάλα στρογγυλά όργανα βρίσκονται οι ενδείξεις πολλαπλών πληροφοριών, οι οποίες ελέγχονται μέσω ενός μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών στο τιμόνι. Στην κεντρική οθόνη προβάλλονται διάφορες πληροφορίες, όπως είναι ο χάρτης του συστήματος πλοήγησης, οι κλήσεις του τηλεφώνου, ο τηλεφωνικός κατάλογος, η μεικτή κατανάλωση καυσίμου, ενδείξεις των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού και πολλά ακόμη. Παράλληλα, ανάλογα με την επιλογή του προφίλ οδήγησης (π.χ. Normal ή Sport), απεικονίζονται και διαφορετικές πληροφορίες.

Δείτε ακόμη: Πρώτη επίσημη εμφάνιση για το νέο Kia XCeed

Όταν ο οδηγός παρκάρει και απενεργοποιεί το αυτοκίνητο, ο νέος πίνακας οργάνων δείχνει ένα σύντομο γραφικό του αυτοκινήτου σε κίνηση και εμφανίζει μια περίληψη της οδήγησης, όπως είναι ο χρόνος και η απόσταση οδήγησης, καθώς και η αυτονομία με το υπάρχον καύσιμο.

Στο μέλλον, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων θα λανσαριστεί και σε άλλα μοντέλα, όπως είναι -μεταξύ άλλων- ήπια υβριδικά, υβριδικά, υβριδικά με πρίζα και ηλεκτρικά Kia, όπου θα προβάλλονται επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τους ηλεκτροκινητήρες, τη φόρτιση και την κατάσταση της μπαταρίας.

Δείτε ακόμη: Το νέο Compact SUV της Kia ονομάζεται Seltos!

Get it on Google Play Download on the App Store