Το νέο Compact SUV της Kia ονομάζεται Seltos!

Με το όνομα Seltos βάφτισαν οι Κορεάτες το νέο τους Compact SUV μοντέλο, το οποίο θα παρουσιαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο εντός ολίγων ημερών.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα αρκετά σκίτσα του επερχόμενου μοντέλου είχαν δει το φως της δημοσιότητας και τώρα η Kia δημοσιοποίησε μια φωτογραφία που απεικονίζει το όνομα του νέου μοντέλου.

Δείτε ακόμη: Οι πρώτες φωτογραφίες χωρίς καμουφλάζ του νέου Kia XCeed

Για την ονομασία του νέου Kia, οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από την ελληνική μυθολογία, καθώς ο Κέλτος (Celtos) ήταν ένας από τους γιους του Ηρακλή και της Κελτίνης και από αυτόν πήραν το όνομά τους οι Κέλτες. Βέβαια, το αρχικό γράμμα «C» έχει αντικατασταθεί από το «S» για να δώσει έμφαση στις λέξεις sportiness και speed. Φέρνοντας στο μυαλό μας τα σκίτσα του νέου Compact SUV της Kia, αυτό αναμένεται να διακρίνεται από τη μυώδη του εμφάνιση, ενώ θα φέρει και τη χαρακτηριστική μύτη της τίγρης.

Διαβάστε επίσης: Kia Stonic 1.6 Diesel με έκπτωση 1.400 ευρώ

Στο εσωτερικό του Seltos, η Kia έχει τοποθετήσει μία οθόνη αφής 10,25 ιντσών, μέσω της οποίας ελέγχεται το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, με τον σχεδιασμό του να είναι σπορ, νεανικός, αλλά και εξαιρετικά στιβαρός. Σε ότι αφορά τους κινητήρες δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη πληροφόρηση, ενώ η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου αναμένεται να πραγματοποιηθείς τα τέλη του μήνα.

Get it on Google Play Download on the App Store