Η Lada ετοιμάζει 17 νέα μοντέλα

Το AVTOVAZ Group ανακοίνωσε τα σχέδιά του για το μέλλον, όπου ετοιμάζει πλήρη ανανέωση και επέκταση της γκάμας του με 17 νέα μοντέλα έως το 2026. Μεταξύ αυτών τα 8 θα είναι νέα και τα υπόλοιπα 9 ανανεωμένα.

Δείτε ακόμη: Έβαλε σε Lada τροχούς με 3.000 καρφιά! (+video)

Επιπλέον, για να ενισχύσει το επιστημονικό και τεχνικό της δυναμικό και να υλοποιήσει τα μακροπρόθεσμα σχέδιά της, η ρώσικη εταιρεία προσέλαβε 400 νέους μηχανικούς απόφοιτους ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας για το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης.

Γεμάτο νέες παρουσιάσεις και λανσαρίσματα νέων μοντέλων ήταν όμως και το 2018 για την Lada. Στην έκθεση αυτοκινήτου της Μόσχας η Lada πραγματοποίησε έξι πρεμιέρες, μεταξύ των οποίων περισσότερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε το Lada 4×4 Vision, που είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει το μελλοντικό Niva (ή 4×4 όπως ονομάζεται).

Δείτε ακόμη: Πάρκαρε το Lada του σε μπαλκόνι για 27 χρόνια! (+video)

Τον Ιούνιο του 2018 ξεκίνησαν οι πωλήσεις (στη Ρωσία) του Vesta Cross sedan, του πρώτου αυτοκινήτου στην κατηγορία των μικρομεσαίων σεντάν με χαρακτηριστικά crossover (203 χλστ. απόσταση από το έδαφος). Τον Αύγουστο του ίδιου έτους λανσαρίστηκε η ανανεωμένη οικογένεια του Granta (sedan, hatchback, station wagon και liftback). Τέλος, τον περασμένο Νοέμβριο ξεκίνησαν οι πωλήσεις του κόμπακτ crossover XRAY Cross με τα 215 χλστ. απόστασης του αμαξώματος από το έδαφος.

Get it on Google Play Download on the App Store