Νέο σπορ Lada Granta Drive Active

H Lada διευρύνει και άλλο την γκάμα του δημοφιλούς στη Ρωσία μοντέλου της Granta, με την προσθήκης της νέας και πιο σπορτίφ έκδοσης Drive Active, αποκλειστικά με το sedan αμάξωμα (το Granta διατίθεται ακόμα ως hatchback, liftback, station wagon και cross).

Δείτε ακόμη: Lada 500 ίππων «δίνει πόνο» σε Mercedes SLS AMG (+video)

Οι αλλαγές που έχουν γίνει και τονίζουν το πιο δυναμικό του προφίλ σε σχέση με τις πιο απλές εκδόσεις του Granta Sedan, αφορούν την εμφάνιση, αλλά και τις αναρτήσεις. Οι τελευταίες έχουν πιο μικρές διαδρομές, βελτιώνοντας την οδική συμπεριφορά σε γρήγορους ρυθμούς στις στροφές.

Εξωτερικά, το νέο Granta Drive Active διακρίνεται από τους νέους προφυλακτήρες με τα κόκκινα διακοσμητικά, τις ποδιές στα μαρσπιέ, την αεροτομή στο τελείωμα του πίσω καπό, την σπορ νίκελ απόληξη της εξάτμισης και τις 15 ιντσών ζάντες αλουμινίου.

Δείτε ακόμη: Lada έκανε 562.000 χλμ. σε 3 χρόνια χωρίς βλάβη!

Στο εσωτερικό του νέου σπορτίφ Lada Granta Drive Active ξεχωρίζει το τιμόνι με τη δερμάτινη επένδυση και τις κόκκινες ραφές, οι κόκκινες επενδύσεις στα καθίσματα με την ενισχυμένη πλευρική στήριξη και τις κόκκινες ραφές και το ίδιας απόχρωσης φόντο στον πίνακα οργάνων. Συνολικά 28 νέα τμήματα έχουν προστεθεί στο νέο Granta Drive Active.

Την κίνησή του αναλαμβάνει το 1.6 λτ. μηχανικό σύνολο βενζίνης των 106 ίππων στις 5.800 σ.α.λ. και με ροπή 148 Nm στις 4.200 σ.α.λ. Ο εν λόγω κινητήρας συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 ταχυτήτων ή με αυτοματοποιημένο 5άρι μηχανικό, το οποίο περιλαμβάνει και την επιλογή Sport, όπου αλλάζει η χαρτογράφηση του κινητήρα και του κιβωτίου. Τιμές και επιδόσεις για το νέο Granta Drive Active δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί. Πληροφοριακά, το πιο ακριβό Lada Granta Sedan 1.6 auto κοστίζει στην Ρωσία 543.420 ρούβλια (7.486 ευρώ).

Δείτε ακόμη: Έτσι θα μπορούσε να είναι το νέο Lada Niva

Get it on Google Play Download on the App Store