Το νέο Lada Niva του 2021 (+video)

Σε μεγάλα κέφια φαίνεται πως βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Lada. H ρώσικη μάρκα δεν σταματά να παρουσιάζει νέα μοντέλα, όπως τα Granta Family, Vesta Sport και XRay Cross. Το αποκορύφωμα όλων όμως είναι το Lada 4×4 Vision, ένα πρωτότυπο το οποίο ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για τον διάδοχο του Lada Niva, 40 χρόνια μετά την παρουσίασή του.

Δείτε ακόμη: Παρατημένο Lada Niva θα γίνει το ακριβότερο όλων των εποχών

Όπως φαίνεται και από τις πιο πάνω εικόνες του πρωτότυπου μοντέλου Lada 4×4 Vision, το νέο Niva θα διατηρήσει τον σκληροτράχηλο offroad χαρακτήρα του, όντας όμως παράλληλα σύγχρονο σχεδιαστικά και όχι μόνο. Φυσικά ακόμη απέχουμε αρκετά μέχρι την παρουσίασή του ως αυτοκίνητο παραγωγής. Παρόλα αυτά ευελπιστούμε πως σχεδιαστικά το αυτοκίνητο δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα σε σχέση με το πρωτότυπο που βλέπουμε εδώ.

Αυτό έχει να επιδείξει αρκετά μυώδες αμάξωμα, το μήκος του οποίου φτάνει στα 4,20 μ. και σχεδιαστικά ενστερνίζεται τη γλώσσα X-Style όπως έχουμε δει και σε άλλα μοντέλα της μάρκας. Αυτό σημαίνει αρκετά «νεύρα» σε καπό και φτερά καθώς και στο προφίλ του αυτοκινήτου και μάσκα με «Χ» σχεδιασμό. Τα φώτα του είναι LED, έχει προστατευτικές ποδιές εμπρός και πίσω, αυξημένη απόσταση από το έδαφος και μεγάλες ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών. Η μεγάλη γυάλινη πανοραμική οροφή και οι αντικριστά ανοιγόμενες πίσω πόρτες, είναι χαρακτηριστικά που δύσκολα θα δούμε στην παραγωγή πάντως.

Όσον αφορά στο εσωτερικό του, αυτό είναι αρκετά φουτουριστικό προς το παρόν τουλάχιστον σε αυτή την πρωτότυπη εκδοχή, με έντονη διχρωμία, κρυφό φωτισμό, ψηφιακό πίνακα οργάνων και μεγάλη οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων στο κέντρο του ταμπλό. Το τιμόνι έχει επίπεδο άνω και κάτω άκρο, ενώ τα καθίσματα είναι μπάκετ.

Διαβάστε επίσης: Ανανέωση για το φθηνότερο Lada των 4.900 ευρώ

Περαιτέρω στοιχεία δεν υπάρχουν φυσικά για το μελλοντικό Lada Niva, μιας και έχουμε να κάνουμε με πρωτότυπο μοντέλο. Παρόλα αυτά, οι πληροφορίες μας από τη Μόσχα και τα όσα μαθαίνουμε από εκεί, λένε πως το μοντέλο παραγωγής θα είναι έτοιμο το 2021, θα βασίζεται σε πλατφόρμα της κοινοπραξίας Renault-Nissan και κάτω από το καπό του θα έχει μοτέρ 1.8 λτ. 122 ίππων.

Get it on Google Play Download on the App Store