«Έσκασε μύτη» η πιο προσιτή Mercedes-AMG όλων των εποχών

Όπως σας ενημερώσαμε πριν λίγες ημέρες, το τμήμα «ειδικών αποστολών» της Mercedes ετοιμάζεται πυρετωδώς για το λανσάρισμα της φθηνότερης AMG στην 25χρονη ιστορία της. Τότε οι Γερμανοί μας είχαν δώσει την ελάχιστη δυνατή γεύση, με δυο εικόνες από το σήμα της AMG στην μάσκα και ένα μέρος του εμπρός φαναριού. Σήμερα είναι αρκετά πιο δοτικοί και μας προσφέρουν ένα σεβαστό τμήμα τόσο του εμπρός, όσο και του πίσω μέρους της νέας A35.

Δείτε ακόμα: Ανανέωση για την οικογένεια της Mercedes-AMG C 63

Mπροστά συναντάμε τον προφυλακτήρα των εκδόσεων με το πακέτο AMG των «ταπεινών» A-Class, με την προσθήκη ακροπτερυγίων με σκοπό την βελτιστοποίηση της ροής του αέρα γύρω από το αμάξωμα και την αποτελεσματικότερη παροχή του στα φρένα. Η μικρότερη απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος είναι επίσης φανερή, ενώ στο πίσω μέρος δεσπόζει η αεροτομή -που παραπέμπει ευθέως σε αυτή της προηγούμενης A45 4Matic– και οι τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης εκατέρωθεν του διαχύτη.

Στα μηχανικά μέρη δεν υπάρχει ακόμα επίσημη πληροφόρηση, ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα η AMG A35 θα διαθέτει κάτω από το καπό τον 2.0λιτρο τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της A250, κατάλληλα βελτιωμένο για να αποδίδει κάπου στην περιοχή των 300 ίππων. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς μέσω του 7ταχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7G-DCT και οι επιδόσεις αναμένονται εξαιρετικές, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 0-100 σε 5 δλ. και την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ωρα.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Mercedes-Benz A 180 d 7G-DCT

Να σημειώσουμε πως η κορυφαία έκδοση της A-Class, η AMG A45, θα αποδίδει πάνω από 400 ίππους και τα πρώτα 100 χλμ./ώρα εκτιμώνται πως θα απαιτούν κοντά -ή και λιγότερο – στα 4 δλ., με την τελική να ξεπερνάει τα 270 χλμ./ώρα στο προαιρετικό Drivers Package.

Get it on Google Play Download on the App Store