Νέα Mercedes-AMG A 35 με 306 άλογα (+video)

Η νέα Mercedes A-Class αποκτά την πρώτη σπορ έκδοσή της, η οποία παράλληλα αποτελεί το πιο προσιτό μοντέλο της οικογένειας AMG. Η Mercedes-AMG A 35 4MATIC αναπτύχθηκε ταυτόχρονα με τη μελλοντική Α 45 4MATIC, ενώ το λανσάρισμα της μικρότερης AMG θα γίνει τον Ιανουάριο του 2019.

Δείτε και αυτό: Οι τιμές της Mercedes A-Class Saloon στην Ελλάδα

Εξωτερικά η νέα Α 35 διαθέτει αρκετά δυναμική εμφάνιση με διάφορα σπορ χαρακτηριστικά, όπως είναι ο μυώδης εμπρός προφυλακτήρας με τους μεγάλους αεραγωγούς και τα σπόιλερ, οι ποδιές στα μαρσπιέ, ο πίσω προφυλακτήρας με το διαχύτη και τις ενσωματωμένες στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης, καθώς και η μεγάλη αεροτομή στο τελείωμα της οροφής. Το οπτικό πακέτο συμπληρώνουν οι μαύρες πολυάκτινες ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών.

Σπορτίφ είναι και η ατμόσφαιρα στο high-tech παράλληλα εσωτερικό, όπου κυριαρχούν τα τύπου μπάκετ δερμάτινα καθίσματα, το μικρής διαμέτρου επίπεδο στο κάτω μέρος τιμόνι AMG με τα paddles και τα χειριστήρια αφής και τα διακοσμητικά αλουμινίου. Παράλληλα, όπως και στις υπόλοιπες A-Class, έτσι και στην Α 35 βασικό στοιχείο του ταμπλό αποτελεί η μεγάλη ψηφιακή οθόνη του πίνακα οργάνων και του συστήματος πολυμέσων με τις πάρα πολλές λειτουργίες.

Δείτε και αυτό: Service Mercedes με έκπτωση έως 38%

Προαιρετικά υπάρχει και το σύστημα καταχώρησης δεδομένων για χρήση σε αγωνιστική πίστα, το AMG TRACK PACE, που καταγράφει μόνιμα περισσότερα από 80 δεδομένα σχετικά με την ταχύτητα και επιτάχυνση της A 35. Ο οδηγός μέσω του συστήματος πολυμέσων MBUX βλέπει τους χρόνους, τις τιμές επιτάχυνσης και επιβράδυνσης και μπορεί να κάνει συγκρίσεις για το αν έχει πετύχει καλύτερο ή χειρότερο χρόνο.

Την κίνηση της Mercedes-AMG A 35 αναλαμβάνει νέο 2.0 λτ. turbo μηχανικό σύνολο ισχύος 306 ίππων στις 5.800 σ.α.λ. και με ροπή 400 Nm μεταξύ 3.000 – 4.000 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο DCT 7G και την τετρακίνηση 4MATIC, τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 4,7 δλ., η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 7,3 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 167 γρ./χλμ.

Μέσω του AMG DYNAMIC SELECT ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ των προγραμμάτων Slippery, Comfort, Sport, Sport+ και Individual, τα οποία αναλόγως διαμορφώνουν πολλές παραμέτρους, όπως την απόκριση του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων. Το νέο πρόγραμμα Slippery δεν είναι για να αφήνει το αυτοκίνητο να… γλιστράει, αλλά για να περιορίζει την ισχύ και ροπή σε ολισθηρές συνθήκες δρόμου. Επιπλέον, η Α 35 διαθέτει ρυθμιζόμενο ESP μέσω το AMG Dynamics, προαιρετικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση τριών επιπέδων, ισχυρά φρένα με τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός και αεριζόμενους και διάτρητους δίσκους 350 χλστ. και μονοπίστονες πίσω με δίσκους 330 χλστ.

Δείτε και αυτό: Δοκιμή Mercedes-Benz A 180 d 7G-DCT

Get it on Google Play Download on the App Store