Νέα Mercedes GLE 580 με 700 Nm ροπής

Η Mercedes παρουσίασε την κορυφαία έκδοση της GLE, που φορά τον twinturbo V8 των 4 λίτρων με το ήπιο υβριδικό σύστημα EQ Boost και σκοπό έχει να καλύψει την όρεξη μέχρι την παρουσίαση της AMG GLE 63.

Δείτε ακόμα: Νέα Mercedes GLE με μεγάλες αλλαγές (+video)

To θερμικό μοτέρ αποδίδει 490 ίππους και 700 Nm ροπής, όμως για τις δύσκολες στιγμές το EQ Boost συνδράμει επιπλέον 25 άλογα και 245 Nm. Η ισχύς μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς, μέσω του συστήματος 4MATIC, και χειραγωγείται από την νέα ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση E-Active Body Control, που χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt και ρυθμίζει την αερανάρτηση κάθε τροχού -διάστασης 22 ιντσών- ξεχωριστά.

Διαβάστε επίσης: Το χωριό των 4.000 κατοίκων με τις 8.000 Mercedes!

Στο εσωτερικό συναντάμε το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX με οθόνη αφής 12,3 ιντσών και ψηφιακό πίνακα οργάνων ίδιου μεγέθους. Δεν λείπει ο κρυφός φωτισμός, ούτε η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, αλλά και οι δερμάτινες και ξύλινες επενδύσεις, το head-up display και οι επενδύσεις αλουμινίου. Ξεχωρίζει το σύστημα Energizing, που κάνει μικρές και συνεχείς αλλαγές στις ρυθμίσεις των εμπρός καθισμάτων ανάλογα με τις κινήσεις του σώματος των επιβατών.

Get it on Google Play Download on the App Store