Νέα Mercedes GLE με μεγάλες αλλαγές (+video)

Ήταν 20 χρόνια πριν όταν η Mercedes παρουσίασε το πολυτελές SUV της, ονόματι M-Class. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και πλέον έχουμε μπει για τα καλά στην εποχή της GLE. Ενός μοντέλου που σύμφωνα με τη γερμανική μάρκα, στη νέα του πλέον γενιά έχει να επιδείξει πληθώρα τεχνολογιών και καινοτομιών, που το διαφοροποιούν από τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας.

Δείτε ακόμη: Πρεμιέρα για την υβριδική BMW X5 xDrive45e

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά, ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση της νέας Mercedes GLE. Όπως είχαμε δει και από το επίσημο σκίτσο εχθές (δείτε εδώ το σχετικό θέμα) η GLE είναι ένα τυπικό δείγμα σχεδιαστικής γραφής της Mercedes. Μεγάλη μάσκα με διπλή γρίλια και το σήμα στο κέντρο, LED φώτα, μεγάλες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα και νεύρα στο καπό συνθέτουν την εικόνα του εμπρός μέρους. Στο πλάι οι μεταλλικές επιφάνειες είναι πιο… καθαρές, με το μαύρο πλαστικό περιμετρικά και χαμηλά, να υπογραμμίζει τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του αυτοκινήτου και τις χρωμιωμένες ράγες οροφής να χαρίζουν επιπλέον δυναμισμό. Στο πίσω μέρος η ποδιά χαμηλά στον προφυλακτήρα και τα LED φώτα ολοκληρώνουν το αισθητικό παζλ. Η αεροδυναμική της νέας Mercedes GLE είναι πλέον στο 0.29 Cd και είναι η καλύτερη της κατηγορίας,

Περνώντας στο εσωτερικό η εικόνα θα λέγαμε πως διαφοροποιείται αισθητά από αυτή των υπόλοιπων μοντέλων της Mercedes κυρίως χάρη στους αεραγωγούς που δεν είναι κυκλικοί, και στον σχεδιασμό του ταμπλό. Φυσικά στην καμπίνα κυριαρχούν τα ποιοτικά υλικά όπως λένε οι Γερμανοί, ενώ την παράσταση κλέβουν οι δύο μεγάλες οθόνες (12,3 ιντσών αμφότερες), μία για τον πίνακα οργάνων και μία για το σύστημα πολυμέσων. Οι χώροι είναι αισθητά αυξημένοι σύμφωνα με τη Mercedes, χάρη και στο μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 80 χλστ. από το προηγούμενο μοντέλο (πλέον είναι στα 2.995 χλστ.). Προαιρετικά η νέα GLE μπορεί να είναι και εφταθέσια με τρεις σειρές καθισμάτων και διάταξη θέσεων 2+3+2, ενώ θα έχει ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη δεύτερη σειρά καθισμάτων. Ο χώρος αποσκευών από την άλλη είναι στα 825 λίτρα και φτάνει στα 2.055 λίτρα με την αναδίπλωση της μεσαίας και πίσω σειράς καθισμάτων. Φυσικά και αυτή η Mercedes εξοπλίζεται με το MBUX (Mercedes-Benz User Experience), μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να δίνει φωνητικές εντολές στο αυτοκίνητο.

Στο μηχανικό μέρος τώρα, η νέα Mercedes GLE στο λανσάρισμά της θα μας συστηθεί ως GLE 450 4MATIC με 6κύλινδρο μοτέρ και ήπιο υβριδικό σύστημα με 48βολτο ηλεκτρικό κύκλωμα (επιπλέον 22 ίπποι και 250 Nm ροπής για μικρό διάστημα) και απόδοση 367 ίππων και 500 Nm ροπής. Η μέση κατανάλωσή της σύμφωνα με τους Γερμανούς είναι στα 8,3 έως 9,6 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων στα 190 με 220 γρ./χλμ.CO2. Όλες οι εκδόσεις της νέας Mercedes GLE θα συνεργάζονται με το 9άρι αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC. Φυσικά θα ακολουθήσουν εκδόσεις πετρελαίου αλλά και επαναφορτιζόμενη υβριδική, με τις Mercedes-AMG GLE να ολοκληρώνουν την γκάμα.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Volvo XC60 D5 AWD 235 hp

Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Mercedes GLE θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ θα κοσμήσει τις εκθέσεις των αντιπροσώπων και στην χώρα μας από τις αρχές του 2019.

Get it on Google Play Download on the App Store