Νέο MINI Clubman με στοχευμένες αλλαγές

Η MINI παρουσίασε το ανανεωμένο Clubman, στο οποίο κυριαρχεί η φρεσκαρισμένη εμφάνιση και το…πατριωτικό συναίσθημα.

Η αλήθεια είναι πως χρειάζεται εκπαιδευμένο μάτι για να διακρίνει τις αλλαγές. Μπροστά υπάρχουν νέα φωτιστικά σώματα, με πιο σκούρο δαχτυλίδι και ελαφρώς διαφορετικό μοτίβο. Ίδιας -περιορισμένης- έκτασης είναι οι διακυμάνσεις και στην μάσκα, η οποία φέρει περισσότερες εισαγωγές και πιο σπορ ύφος. Πίσω την διαφορά κάνουν τα -προαιρετικά- φωτιστικά σώματα με την σημαία της Μεγάλης Βρετανίας στα γραφικά τους, ενώ διαφορετικές είναι και οι χειρολαβές των «πατζουριών». Ούτως ή άλλως, κυρίαρχο χαρακτηριστικό του Clubman είναι η διαμόρφωση της πόρτας του πορτμπαγκάζ, που αποτελείται από δυο πλαγίως ανοιγόμενα τμήματα.

Δείτε ακόμα: Ιντριγκάρουν οι πρώτες εικόνες του MINI JCW GP

Το φρεσκάρισμα δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει εμπλουτισμό της παλέτας, με τα  Indian Summer Red (το κόκκινο των φωτογραφιών), MINI Yours Enigmatic Black (το αντίστοιχο μαύρο) και το πατροπαράδοτο British Racing Green να είναι πλέον διαθέσιμο με το 5θυρο (τυπικά 6θυρο) MINI. Η γκάμα των κινητήρων και οι εκδόσεις παραμένουν αμετάβλητες, με τοn 3κύλινδρο 1.500αρη TwinPower Turbo να αναλαμβάνει την κίνηση των One και Cooper Clubman (102 και 136 ίπποι αντίστοιχα), τον 2λιτρο 4κύλινδρο TwinPower των 190 ίππων το Cooper S, ενώ στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις ο 1.500αρης ντίζελ τοποθετείται στο One D, ο 2λιτρος στα Cooper και Cooper SD (150 και 190 ίπποι αντίστοιχα).

Διαβάστε επίσης: Πιο «καθαρό», το ίδιο ισχυρό το MINI John Cooper Works (+video)

Οι τετρακίνητες εκδόσεις ALL4 φυσικά παραμένουν, ενώ τα προσφερόμενα κιβώτια είναι το 6αρι χειροκίνητο, το 7αρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη και το κλασικό 8αρι αυτόματο Steptronic. Η κορυφαία John Cooper Works θα παρουσιαστεί αργότερα.

Get it on Google Play Download on the App Store