Νέο Renault Twingo Z.E. με 0-50 χλμ./ώρα σε 4 δλ.

Η Renault διευρύνει την γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων με το Twingo Z.E., που συνδυάζει μηδενικές εκπομπές ρύπων και επιτάχυνση sportscar!

Από εμφανισιακής άποψης, το ηλεκτρικό Twingo δεν διαφοροποιείται σημαντικά από τις θερμικές εκδόσεις του μοντέλου. Οι μπλε λεπτομέρειες περιμετρικά του αμαξώματος, στη μάσκα και τις ζάντες αλουμινίου. Ακόμα και ο αεραγωγός του 0.9 TCe στο πίσω αριστερό φτερό παραμένει, παρότι δεν έχει να ψύξει κάποιο τούρμπο μοτέρ. Έχει, όμως, έναν ηλεκτροκινητήρα να φροντίσει.

Δείτε ακόμα: Νέο Renault Clio με τεχνολογίες άνευ προηγουμένου!

Στη θέση των συμβατικών κινητήρων τοποθετείται ένα ηλεκτρικό μοτέρ, απόδοσης 81 ίππων και 160 Nm ροπής. Γνωστή ποσότητα, καθώς έχει ήδη κάνει ντεμπούτο στα smart EQ fortwo & forfour. Η χωροταξία της καμπίνας των επιβατών δεν έχει επηρεαστεί στο ελάχιστο, με τον χώρο αποσκευών να διατηρείται στα 174 λίτρα και τη μπαταρία των 22 kWh να ενσωματώνεται πλήρως στο πάτωμα, κάτω από τα εμπρός καθίσματα. Η μόνη διαφορά που παρατηρείται αφορά μια ανεπαίσθητη μείωση της απόστασης από το έδαφος, λόγω του πρόσθετου όγκου στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου.

To ηλεκτρικό Twingo μπορεί να κινηθεί μέχρι και 250 χιλιόμετρα με μια φόρτιση, υπό προϋποθέσεις. Αυτό το νούμερο αφορά την αστική χρήση, όπου η κατανάλωση ρεύματος είναι χαμηλότερη και η ανάκτηση ενέργειας -μέσω του «σταμάτα-ξεκίνα»- συνδράμει στην επαναφόρτιση των στοιχείων της μπαταρίας. Η αυτονομία σε μεικτή χρήση, που περιλαμβάνει οδήγηση και στον αυτοκινητόδρομο, περιορίζεται στα 180 χλμ. – πάντα σύμφωνα με τα πρότυπα WLTP. Οι Γάλλοι δηλώνουν πως τα αυτοκίνητα της κατηγορίας κινούνται κατά μέσο όρο με 30 χλμ./ώρα και εντός των τειχών της πόλης. Για αυτό και δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο χρόνο που απαιτείται για να έρθουν τα 50 χλμ./ώρα από στάση (4 δλ.), καθώς -σύμφωνα με τους ίδιους- ελάχιστες φορές θα κληθεί να το υπερβεί.

Διαβάστε επίσης: Νέο Renault Megane υβριδικό και 1.0 TCe

Παρόλα αυτά η τελική φτάνει τα 135 χλμ./ώρα, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 12,6 δλ. Κατά τις εκτιμήσεις των Γάλλων μηχανικών, βάσει της χρήσης για την οποία προορίζεται το Twingo Z.E., μπορεί να καλύψει περίπου μια εβδομάδα χωρίς φόρτιση. Η οποία διαρκεί 13 ώρες και 30 λεπτά σε οικιακή πρίζα και 4 ώρες με τη χρήση ταχυφορτιστή, ενώ μπορεί να φορτίσει στο 80% από το 0 σε 1 ώρα και 3 λεπτά στην τελευταία περίπτωση.

 

Get it on Google Play Download on the App Store