Ντεμπούτο για το νέο Nissan Terra (+video)

Το νέο 7θέσιο εκτός δρόμου όχημα Nissan Terra έκανε ντεμπούτο στην Ταϊλάνδη, όπου οι πρώτες παραδόσεις του θα ξεκινήσουν από τον Αύγουστο του 2018, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Το νέο Terra βασίζεται στο γνωστό σε εμάς pick-up Navara, αποτελώντας ουσιαστικά την αμιγώς επιβατική του έκδοση.

Διαβάστε ακόμη: Δοκιμή Nissan Qashqai 1.6 diesel 130 PS CVT

Εξωτερικά θυμίζει εν μέρει το Navara μέχρι τη μεσαία κολόνα, όμως από εκεί και πέρα διαθέτει διαφορετικό σχεδιασμό, αφού έχει 7θέσια καμπίνα. Το ταμπλό είναι παρόμοιο με του pick-up αδελφού, ενώ διαθέτει πολύ άνετους χώρους για όλους τους επιβάτες και τις αποσκευές.

Βασισμένο σε πλαίσιο τύπου σκάλας, το μήκους 4.885 χλστ., πλάτους 1.865 χλστ. και ύψους 1.835 χλστ. νέο Terra διαθέτει πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, τετρακίνηση με κλείδωμα του διαφορικού, σύστημα ελέγχου κατάβασης και αυξημένη απόσταση από το έδαφος (225 χιλιοστά). Την κίνηση του σκληροτράχηλου SUV της Nissan αναλαμβάνει το ντίζελ μηχανικό σύνολο των 2.3 λτ. ισχύος 190 ίππων στις 3.600 σ.α.λ. και με ροπή 450 Nm από τις 2.000 σ.α.λ. Για την αγορά της Κίνας, το Terra προσφέρεται μόνο με το μηχανικό σύνολο βενζίνης των 2.5 λτ. απόδοσης 180 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 251 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ.

Διαβάστε ακόμη: Το Nissan Navara πιο… σκληρό από ποτέ (+video)

Δείτε το νέο Nissan Terra και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store