Ξεκινούν το 2019 οι παραγγελίες για το νέο Opel Corsa

22

Το 2019 θα είναι μία ξεχωριστή χρονιά για την Opel, καθώς η Γερμανική εταιρία όχι μόνο θα γιορτάσει τα 120 χρόνια της στην παραγωγή αυτοκινήτων, αλλά θα επιταχύνει και τον εξηλεκτρισμό της προϊοντικής γκάμας της. Οι παραγγελίες για τα δύο ηλεκτροκίνητα μοντέλα – το ηλεκτρικό Corsa μπαταρίας και το plug-in υβριδικό Grandland X SUV – θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Δείτε ακόμη: Νέα ειδική σειρά Opel «120 Edition»

Ειδικά το νέο Corsa, θα δώσει επιπλέον ώθηση στην Opel την επόμενη χρονιά. Το best seller, η πρώτη γενιά του οποίου έκανε την πρεμιέρα της το 1982, είναι εντελώς νέο και προσφέρει για πρώτη φορά μία ηλεκτρική έκδοση. Ο CEO της Opel, Lohscheller υπόσχεται και ανταγωνιστική τιμή: «Το νέο Corsa θα κάνει την ηλεκτροκίνηση προσιτή σε πολλούς πελάτες. Θα είναι ένα πραγματικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο για το ευρύ κοινό.»

Το Grandland X plug-in hybrid, το οποίο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Eisenach από του χρόνου, απευθύνεται σε πελάτες που ζητούν περισσότερους χώρους και την αίσθηση SUV. Το υβριδικό σύστημα κίνησης θα  αποδίδει ισχύ 300 hp και συνδυάζεται με τεχνολογία e-All Wheel Drive.

Το νέο μεσαίο van Vivaro θα διατίθεται επίσης σε ηλεκτρική έκδοση μπαταρίας το 2020. Η επόμενη γενιά του επιτυχημένου συμπαγούς SUV Mokka X, που θα αρχίσει να κατασκευάζεται το 2020, θα περιλαμβάνει και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση. «Έχουμε επιστρατεύσει όλες μας τις δυνάμεις για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας μας» δήλωσε ο Lohscheller.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Opel Astra 1.4 Turbo 150 PS

Επιπλέον, για τον εορτασμό της επετείου των 120 χρόνων, η Opel θα προσθέσει μία ειδική έκδοση «120 Years» στη γκάμα της. Η έκδοση προσφέρεται από τη Γερμανική εταιρία σε αρκετά μοντέλα και η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει στις περισσότερες αγορές. Οι εκδόσεις «120 Year» θα περιλαμβάνουν μία ποικιλία καινοτόμων τεχνολογιών και στοιχεία στυλ και άνεσης στον στάνταρ εξοπλισμό, σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.