Peugeot 508 περιορισμένης παραγωγής (+video)

Πέρασαν μόλις δύο εβδομάδες από τότε που η Peugeot αποφάσισε να παρουσιάσει το νέο 508 και πλέον έχει ετοιμάσει και ειδική έκδοσή του, περιορισμένης παραγωγής. Αυτή ονομάζεται First Edition και έχει να επιδείξει μία σειρά από χαρακτηριστικά που την διαφοροποιούν από τις υπόλοιπες εκδόσεις. Συγκεκριμένα, το αμάξωμα θα είναι βαμμένο είτε σε Ultimate Red ή Dark Blue βαφή και θα συνοδεύεται από μαύρες λεπτομέρειες, ενώ οι ζάντες αλουμινίου θα είναι 19 ιντσών, σχεδιασμένες ειδικά για το μοντέλο.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το νέο Toyota Auris

Αλλαγές έχει και στο εσωτερικό της η έκδοση First Edition του 508, καθώς διαθέτει αλκαντάρα, ενθέσεις ξύλου και ειδικά σήματα που αναγράφουν First Edition. Φυσικά ο εξοπλισμός είναι πλουσιότερος, καθώς υπάρχει σύστημα πολυμέσων με οθόνη 10 ιντσών.

Όσον αφορά στα μοτέρ, οι εκδόσεις First Edition του Peugeot 508 θα έχουν κάτω από το καπό τους είτε τον 1.6 λτ. βενζινοκινητήρα των 225 ίππων, είτε τον πετρελαιοκινητήρα 2.0 λτ. των 180 ίππων. Και οι δύο θα συνοδεύονται από αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Θυμίζουμε πως το νέο Peugeot 508, το οποίο βασίζεται στο νέο πάτωμα EMP2, είναι μικρότερο (έστω και λίγο) από το μοντέλο που αντικαθιστά, καθώς το μήκος του είναι στα 4.750 χλστ. (ήταν 4.830 χλστ.) ενώ το μεταξόνιό του είναι στα 2.750 χλστ.

Διαβάστε επίσης: Πρωτοπόρος η Hyundai με το ηλεκτρικό Kona

Παρά το γεγονός πως οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι ελαφρώς μειωμένες, η Peugeot υπόσχεται καλύτερη εκμετάλλευση χώρων στο εσωτερικό του, κάτι που πιστοποιεί και η αύξηση της χωρητικότητας του πορτμπαγκάζ στα 487 λίτρα (1.537 λίτρα με την αναδίπλωση των καθισμάτων).

Get it on Google Play Download on the App Store