Πρεμιέρα για το νέο Peugeot 508 SW First Edition

Λίγους μήνες πριν η Peugeot είχε αφήσει τον κόσμο άφωνο με την εντυπωσιακή σχεδίαση του νέου 508, τόσο σε τετράθυρο όσο και estate αμάξωμα. Για το Σαλόνι Αυτοκινήτου που φιλοξενείται στην έδρα της δεν θα μπορούσε να μην επιφυλάξει κάποια έκπληξη, η οποία ήρθε με την μορφή της έκδοσης περιορισμένης παραγωγής First Edition.

Που διαφέρει σε σχέση με τα απλά 508; Καταρχάς η μάσκα φέρει ένα μαύρο μεταλλικό φινίρισμα στην περίμετρό της, ενώ και οι ζάντες με την ονομασία «Augusta» είναι δίχρωμες με ανθρακί τελείωμα στην βαφή. Τα χρώματα που βλέπουμε στις φωτογραφίες, ονόματι Twilight Blue και Amazonite Grey, είναι επίσης μοναδικά για τα 508 SW First Edition.

Δείτε ακόμα: Peugeot e-Legend: Το νέο 504 Coupe (+video)

Στο εσωτερικό συναντάμε μαύρη μιστράλ επένδυση στον «ουρανό», αλουμινένια πεντάλ, μαρσπιέ με ανάγλυφο το όνομα του μοντέλου και μπλε κρυφό (ambient) φωτισμό. Φυσικά δεν λείπουν οι απομιμήσεις ανθρακονήματος σε σημεία της κεντρικής κονσόλας και των θυρών, ούτε το δέρμα Nappa σε αποχρώσεις του μαύρου ή κόκκινου. Ξεχωρίζει ο χώρος αποσκευών, το πάτωμα του οποίου αποτελείται από επένδυση ξύλου Zebrano και αντιολισθητικές μπάρες αλουμινίου.

Όπως όλα τα 508, έτσι και το First Edition διαθέτει σύστημα με υπέρυθρες κάμερες νυχτερινής όρασης Night Vision, την τεχνοτροπία i-Cockpit, που εκφράζεται μέσα από ένα μικρό σε διάμετρο (και τετραγωνισμένο) τιμόνι, πάνω -και όχι μέσα- από το οποίο ο οδηγός βλέπει τις ενδείξεις του πίνακα οργάνων σε μια οθόνη 12,3 ιντσών, καθώς και μια οθόνη αφής 10 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό που φιλοξενεί τρισδιάστατο σύστημα πλοήγησης Connected 3D Navigation και τις υπηρεσίες Apple CarPlay, Android Auto και Peugeot Mirrorlink.

Διαβάστε επίσης: Οι νέοι κινητήρες Euro 6.2 της Peugeot

Κάτω από το πανέμορφο αμάξωμα συναντάμε τα κορυφαία μοτέρ που τοποθετούνται στο 508, πλην των plug-in υβριδικών συνόλων. Διαθέσιμοι είναι ο 1.600αρης βενζινοκινητήρας PureTech των 225 ίππων και ο 2λιτρος ντίζελ BlueHDi των 180 ίππων, αμφότεροι συνδυαζόμενοι με το αυτόματο 8ταχυτο κιβώτιο του Groupe PSA. Η Peugeot δεν ανακοίνωσε τον αριθμό των μονάδων που θα κυκλοφορήσει το 508 SW First Edition, ούτε το πόσο θα κοστίζει.

Get it on Google Play Download on the App Store