Nέες Porsche 718 Cayman T & Boxster T (+video)

Πριν από μερικές μέρες η Porsche μας είχε παρουσιάσει με κάθε επισημότητα τη νέα Porsche 911 με τον κωδικό 992. Τώρα έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και μπορούμε να απολαύσουμε τις νέες Porsche 718 Cayman T και Boxster T.

Τα νέα μοντέλα από το Τσούφενχαουζεν, έχουν αποβάλλει κάθε περιττό βάρος ώστε να ενισχυθεί η οδηγική απόλαυση, όπως το σύστημα infotainment, το οποίο λάμπει δια της απουσίας του, με το συνολικό βάρος για την 718 Cayman T να αγγίζει τα 1.350 κιλά. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο εξοπλίζονται με στάνταρ χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει το γνωστό PDK, αλλά προσθέτει 30 επιπλέον κιλά!

Δείτε ακόμη: Νέα Porsche Macan S με πιο δυνατό κινητήρα 354 ίππων

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα μηχανικά σύνολα τώρα, οι δυο νέες Porsche εξοπλίζονται με τον υπερτροφοδοτούμενο 4κυλινδρο boxer κινητήρα, χωρητικότητας 2,0 λίτρων με ισχύ 300 ίππων και ροπή 380 Nm, ο οποίος είναι ο μικρότερος εκ των δύο κινητήρων στις σειρές Boxster και Cayman.

Στο τομέα των επιδόσεων η Porsche αναφέρει πως η 718 Cayman T κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δλ., ενώ αν εξοπλίζεται με το PDK τότε απαιτούνται 4,7 δλ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 275 χλμ./ώρα. Επιπρόσθετα τα μοντέλα με χειροκίνητο κιβώτιο εξοπλίζονται με rev-matching control, το οποίο συγχρονίζει τις στροφές για καλύτερα ανεβο-κατεβάσματα των σχέσεων, ενώ στα μοντέλα με PDK υπάρχει και launch control. Για να ενισχυθεί το fun to drive, τα νέα μοντέλα Porsche ενσωματώνουν σύστημα torque vectoring με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό πίσω, καθώς κι ένα πιο ελεύθερο σύστημα εξαγωγής. Στις σπορ εκδόσεις η ανάρτηση είναι χαμηλωμένη κατά επιπλέον 20 χλστ., ενώ υπάρχουν και ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, σε γκρι απόχρωση.

Διαβάστε επίσης: Κτήνος η Porsche Panamera της TechArt των 770 ίππων (+video)

Η εξωτερική σχεδίαση των νέων Porsche διαθέτει μερικές πινελιές που ενισχύουν το δυναμικό και σπορ παρουσιαστικό τους, όπως τα γκρι καλύμματα των καθρεπτών και μοναδικά λογότυπα. Η καμπίνα είναι εξοπλισμένη με σπορ τιμόνι και καθίσματα, τα οποία φέρουν το λογότυπο «718». Όσοι επιθυμούν να προσθέσουν στο εσωτερικό το σύστημα infotainment έχουν τη δυνατότητα, αλλιώς στη θέση του θα βρουν ένα χώρο αποθήκευσης.

Τέλος, στα νέα μοντέλα το πακέτο Sport Chrono ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό και προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα από τέσσερα οδηγικά modes (Normal, Sport, Sport Plus και Individual).

Για όσους ενδιαφέρονται για την απόκτηση των νέων μοντέλων της Porsche, η 718 Cayman T θα ξεκινάει από τα 63.047 ευρώ για την αγορά της Γερμανίας, ενώ η Boxster T κοστίζει από 65.070 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store