Νέο Renault Alaskan με πολλές βελτιώσεις

Δύο χρόνια μετά το λανσάρισμα στην Ευρώπη του pick-up μοντέλου Alaskan, η Renault το παρουσιάζει με αναβαθμίσεις σε επίπεδο τεχνολογίας και μηχανικών μερών. Εξωτερικά, το ανανεωμένο Renault Alaskan δεν άλλαξε και παραμένει αρκετά δυναμικό και ενδιαφέρον σχεδιαστικά.

Δείτε ακόμη: Renault Clio και Captur στην καλύτερη στιγμή τους!

Κάτω από το καπό του συναντάμε νέας γενιάς κινητήρες πετρελαίου Blue dCi Renault, τους 2.3 λτ. Blue dCi 160 hp με ροπή αυξημένη κατά 22 Nm στα 425 Nm και Blue dCi 190 hp με ροπή 450 Nm. Τα Twin Turbo μηχανικά αυτά σύνολα συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή αυτόματο 7 ταχυτήτων και είναι πιο «καθαρά» μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών που μειώνουν τους ρύπους, μεταξύ των οποίων και το σύστημα Επιλεκτικής Καταλυτικής Αναγωγής (SCR).

Το νέο Renault Alaskan προσφέρει αυξημένο ωφέλιμο φορτίο στους 1,1 τόνους (+127 έως +146 κιλά ανάλογα με την έκδοση), ενώ το βάρος ρυμούλκησης φτάνει τους 3,5 τόνους. Παράλληλα, η νέα πίσω ανάρτηση πενταπλών συνδέσμων συνδυάζει την αντοχή στη σκληρή χρήση με την άνεση στους επιβάτες. Βελτιωμένα με την σειρά τους είναι τα φρένα με την τοποθέτηση δίσκων και στον πίσω άξονα. Επιπλέον, υπάρχουν νέες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, οι οποίες αντικαθιστούν τις προηγούμενες 16άρες, καθώς και νέα σχέδια στις 18 ιντσών.

Δείτε ακόμη: Τιμές του Renault Captur 1.3 TCe 130hp και 150hp

Την ασφάλεια αυξάνει με την σειρά του το σύστημα Trailer Sway Assist, το οποίο διατηρεί σταθερά τα ρυμουλκούμενα στο ταξίδι, ενώ το νέο δυναμικό σύστημα ελέγχου προσφέρει καλύτερο έλεγχο του οχήματος στους απότομους ελιγμούς. Νέο είναι και το σύστημα πολυμέσων, το  οποίο περιλαμβάνει και κάμερα 360 μοιρών για μεγαλύτερη ευκολία στο παρκάρισμα.

Get it on Google Play Download on the App Store