SEAT Minimó: Το μέλλον των αστικών μετακινήσεων

Η SEAT στα πλαίσια του φετινού Mobile World Congress, πραγματοποιεί ένα τεράστιο άλμα στη στρατηγική του αστικού micromobility με την παρουσίαση του Minimó, ενός πρωτότυπου αυτοκινήτου που αναπτύχθηκε ως πλατφόρμα κινητικότητας, παρουσιάζοντας το όραμα της εταιρείας για την κινητικότητα του αύριο.

Δείτε ακόμη: Υβριδικό κι εντυπωσιακό το πρώτο μοντέλο της CUPRA

Στη συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος της SEAT Luca de Meo εξήγησε πως «το SEAT Minimó έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προσαρμοστεί στις πλατφόρμες κινητικότητας που θα διαμορφώσουν το μέλλον της αστικής οδήγησης, όπου η κυκλοφορία θα περιοριστεί και μόνο λίγα οχήματα θα είναι σε θέση να προσφέρουν λύσεις».

Το Minimó έχει κατασκευαστεί με τρόπο ώστε να συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την ασφάλεια και την άνεση ενός αυτοκινήτου με την ευελιξία και την ευκολία στάθμευσης μίας μοτοσυκλέτας. Αυτό το 100% ηλεκτρικό όχημα, που ενσωματώνει ένα σύστημα εναλλαγής μπαταριών, επιτρέποντας τη πλήρη φόρτιση του σε λίγα μόνο λεπτά προσφέροντας 100 χιλιόμετρα αυτονομία. Αυτό το καινοτόμο σύστημα σημαίνει ότι το λειτουργικό κόστος του carsharing μειώνεται ουσιαστικά κατά 50%.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή SEAT Arona 1.0 ECO TSI 115HP

Με 2,5 μ. μήκος και 1,2 μ. πλάτος, το Minimó καταλαμβάνει χώρο 3,1 τετραγωνικών μέτρων έναντι των 7,2 τετραγωνικών μέτρων ενός κανονικού αυτοκινήτου, μειώνοντας σημαντικά το αστικό οικολογικό αποτύπωμα του. Επίσης πατάει σε ζάντες 17 ιντσών, ενώ ο οδηγός κάθεται ψηλά, όπως σε ένα SUV.

«Το Minimó είναι επίσης ένα υπερ-συνδεδεμένο όχημα με ενσωματωμένη τεχνολογία 5G που παρέχει μια άνετη και ομαλή εμπειρία ψηφιακής χρήσης βασισμένη στο Digital Accesskey και το ασύρματο Android Auto™ στην οθόνη του οχήματος, χωρίς οι χρήστες να χρειάζεται να συνδέσουν το smartphone τους σε οποιοδήποτε καλώδιο ή πρίζα. Μεταξύ άλλων λειτουργιών, το αυτοκίνητο αναγνωρίζει αν ο οδηγός είναι ηλικίας 16 ή 18 ετών για να προσαρμόσει ανάλογα τη ταχύτητά σε 45 ή 90 χλμ./ώρα. Επιπλέον, με το Google Assistant του Android Auto, οι χρήστες μπορούν να κρατούν τα μάτια στο δρόμο και τα χέρια στο τιμόνι ενώ χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να παραμένουν συνδεδεμένοι, να λαμβάνουν εύκολα απαντήσεις, να διαχειρίζονται θέματα και να ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης», εξήγησε ο DeMeo στη συνέντευξη Τύπου.

Με αυτή την έννοια και ως σημαντικό βήμα στην ενίσχυση της εμπειρίας των χρηστών του Minimó, SEAT και Android Auto συνεργάστηκαν για να επιτρέψουν πλήρη, απρόσκοπτη και εύληπτη συνδεσιμότητα, με την οποία ο χρήστης μπορεί εύκολα να καλέσει τηλεφωνικούς αριθμούς, να διαβάσει και να απαντήσει μηνύματα κειμένου και να κάνει χρήση των υποστηριζόμενων εφαρμογών πλοήγησης, μέσων και επικοινωνίας από την οθόνη του οχήματος.

Δείτε ακόμη: Νέο SEAT Leon 1.5 TGI με φυσικό αέριο

Get it on Google Play Download on the App Store