SEAT Arona και Ibiza με ψηφιακό πίνακα οργάνων (+video)

Η SEAT, μετά τα Ateca και Leon, εισάγει στα Arona και Ibiza τον πρωτοποριακό ψηφιακό πίνακα οργάνων Digital Cockpit, ο οποίος αποτελεί παραλλαγή του Virtual Cockpit που χρησιμοποιούν τα Audi, του Digital Instrument Panel των Skoda και του Volkswagen Active Info Display, που διαθέτουν τα VW. Πρακτικά το ίδιο σύστημα είναι, με διαφοροποιημένη ονομασία και κάποιες από τις παραμέτρους του.

Η οθόνη των 10,25 ιντσών έχει ανάλυση 1.280 x 480 με refresh rate στα 75 Hz και μπορεί να εμφανίσει τις πληροφορίες τόσο σε δισδιάστατη, όσο και σε 3D μορφή. O χάρτης του συστήματος πλοήγησης μπορεί να μεγεθυνθεί ή να ελαχιστοποιηθεί, ενώ προσφέρονται 3 επιλογές στην διαμόρφωση της εμφάνισης: Classic, Digital, Dynamic View. Στην πρώτη, όπως μαρτυρά και το όνομα, έχουμε 2 κλασικά όργανα (ταχύμετρο-στροφόμετρο) και ανάμεσα τους τις παραδοσιακές πληροφορίες (μέση κατανάλωση, αυτονομία, μίνι χάρτη GPS κ.ο.κ.).

Ο έλεγχος των παρεχόμενων πληροφοριών είναι απλός και ο οδηγός χρειάζεται μόνο να πιέσει απλά το κουμπί ελέγχου View που βρίσκεται στο τιμόνι ώστε να περιηγηθεί στις τρείς διαθέσιμες προαιρετικά ψηφιακές απεικονήσεις, ελαχιστοποιώντας την απόσπαση του και μεγιστοποιώντας με σαφήνεια τις παρεχόμενες πληροφορίες ανάλογα με τις ανάγκες του.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή SEAT Ibiza 1.0 ECO TSI 115 PS DSG

Στην Digital ο χάρτης μπαίνει σε πρώτο πλάνο, μεγιστοποιώντας την χρήση των 10,25″ της οθόνης, ενώ παράλληλα προβάλλονται οι λειτουργίες του τηλεφώνου, στοιχεία αναφορικά με την οδήγηση, μουσική, τηλέφωνο, πληροφορίες υποβοήθησης (lane assist, ανίχνευση τυφλού σημείου και front assist, ACC) καθώς και την κατάσταση του αυτοκινήτου.

Στην Dynamic αναλαμβάνουν τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, με τις ενδείξεις των συστημάτων διατήρησης λωρίδας (Lane Keep Assist), ανίχνευσης τυφλών σημείων (Blind Spot Detection) και αποφυγή πρόσκρουσης σε προπορευόμενο όχημα (Front Assist) να κυριαρχούν στην οθόνη TFT. Σε περίπτωση εισερχόμενης κλήσης η οθόνη θα προσαρμοστεί και θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με το άτομο που καλεί..

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή SEAT Arona 1.5 TSI 150 PS FR

Οι λειτουργίες Classic και Dynamic μπορούν να συνδυαστούν κατά τη βούληση του οδηγού, εμφανίζοντας το ταχύμετρο με το στροφόμετρο και την διατήρηση λωρίδας, για παράδειγμα.

Get it on Google Play Download on the App Store