Skoda Kodiaq GT: Το πρώτο coupe SUV της Skoda

Όπως σας ενημερώσαμε εχθές, η Skoda το νέο Kodiaq GT, μία κουπέ εκδοχή του Kodiaq, η οποία θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στην έκθεση αυτοκινήτου Guangzhou Auto Show. Πλέον έχουμε και τις επίσημες εικόνες του, λίγο πριν το ντεμπούτο του στην συγκεκριμένη έκθεση.

Δείτε ακόμη: Νέο Skoda Scala

Η ίδια η Skoda περιγράφει το αυτοκίνητό της ως το πρώτο κουπέ SUV της και του δίνει το χρίσμα της ναυαρχίδας της στην αγορά της Κίνας. Παράλληλα αναφέρει πως είναι το τέταρτο SUV μοντέλο που θα προσφέρει στην εκεί αγορά. Βασισμένο στο γνωστό Kodiaq, το Kodiaq GT διαθέτει πιο κεκλιμένη γραμμή οροφής στο πίσω μέρος, σχεδιαστικό στοιχείο που δικαιολογεί και τον χαρακτηρισμό του ως κουπέ.

Αισθητικά, το εμπρός μέρος έχει να επιδείξει διαφορές στα σημεία σε σχέση με το Kodiaq, όπως στα φώτα, στη μάσκα και στον προφυλακτήρα, ενώ πίσω τα φώτα, ο προφυλακτήρας αλλά και η πόρτα του πορτμπαγκάζ είναι ελαφρώς αλλαγμένα. Το συνολικό μήκος του αμαξώματος του Kodiaq GT είναι 4,63 μέτρα.

Όσον αφορά στο εσωτερικό του, η τσέχικη μάρκα δεν έδωσε εικόνες από αυτό στην δημοσιότητα, δεν περιμένουμε όμως να έχει κάποια διαφορά σε σχέση με την καμπίνα του Kodiaq. Πάντως η μάρκα κάνει λόγο για υψηλής ποιότητας υλικά στην καμπίνα και ψηφιακό πίνακα οργάνων, στον βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης: Πρεμιέρα για το ανανεωμένο VW Passat

Κάτω από το καπό του, το Skoda Kodiaq GT θα έχει τον 2.0 λτ. TSI βενζινοκινητήρα απόδοσης 186 ίππων στην προσθιοκίνητη έκδοση και 220 ίππων στην τετρακίνηση έκδοση με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο DSG. Τέλος, η Skoda υπόσχεται κορυφαίο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, με τον τελευταίο να διαθέτει Adaptive Cruise Control, ανίχνευση τυφλών σημείων και πολλά ακόμη.

Get it on Google Play Download on the App Store