Το εντυπωσιακό όραμα της Skoda για τα RS (+video)

Όραμα κυριολεκτικά και μεταφορικά, καθότι η τσέχικη εταιρία παρουσίασε το Vision RS. Ένα πρωτότυπο που σκιαγραφεί τόσο την σχεδιαστική φιλοσοφία που θα ακολουθηθεί στα μελλοντικά μοντέλα RS, όσο και το ενδεχόμενο παραγωγής ενός νέου χάτσμπακ στο εγγύς μέλλον. Για το τελευταίο σκέλος όλα είναι ανοιχτά. Θα μπορούσαμε να μιλάμε είτε για τον διάδοχο της Fabia, είτε για το Rapid 2ης γενιάς. Οι διαστάσεις του Vision RS (μήκος 4.356 χλστ., μεταξόνιο 2.650 χλστ., πλάτος 1.810 χλστ., ύψος 1.431 χλστ.) περισσότερο παραπέμπουν σε μικρομεσαία κατηγορία, οπότε είναι πιο πιθανό το επόμενο Rapid να φέρει πολλά στοιχεία από τη σχεδιαστική σπουδή, παρά τη Fabia.

Δείτε ακόμα: To Kodiaq RS φέρνει ιστορικές αλλαγές για τη Skoda

Ασχέτως του μοντέλου που προοιωνίζει, το Vision RS σηματοδοτεί την εξέλιξη των γρήγορων Skoda, τα οποία θα διαθέτουν άκρως επιθετικό και σφηνοειδές εμπρός μέρος, αλλά και τονισμένο πίσω μέρος που τονίζει το πλάτος του αμαξώματος, ξεχωρίζοντας με τα μεγάλα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED. Η τοποθέτηση του ονόματος «SKODA» ψηλά στην πόρτα του πορτμπαγκάζ και ανάμεσά τους, προσθέτει μια premium νότα στο εντυπωσιακό concept.

Διαβάστε επίσης: 0-260 χλμ./ώρα με Skoda Superb 280 PS (+video)

Σχέδια παραγωγής για το Vision RS, ως αυθύπαρκτο μοντέλο, δεν υπάρχουν. Όπως είπαμε, όμως, πολλά από τα σχεδιαστικά του στοιχεία θα περάσουν στα επερχόμενα Skoda, αρχής γενομένης από την Octavia 4ης γενιάς που περιμένουμε μέσα στο 2019.

Get it on Google Play Download on the App Store