Ανανεωμένο Suzuki Vitara και με νέο κινητήρα

Το υπάρχον τέταρτης γενιάς Suzuki Vitara το οποίο λανσαρίστηκε το 2015 δέχεται την πρώτη ανανέωσή του σε εμφάνιση και στα μηχανικά του μέρη, αποκτώντας πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά. Παράλληλα, το Vitara γιορτάζει την 30η του επέτειο (το πρώτο παρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 1988), ενώ το ανανεωμένο μοντέλο θα ξεκινήσει τη διάθεσή του από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Δείτε ακόμη: Test drive του νέου Suzuki Jimny (+videos)

Το φρεσκαρισμένο Vitara διακρίνεται εξωτερικά από τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, τη νέα μάσκα, τα πιο σύγχρονα LED πίσω φωτιστικά σώματα και τα νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου. Για το εσωτερικό η Suzuki αναφέρει ότι υπάρχει νέος πίνακας οργάνων, ανασχεδιασμένη κονσόλα και πιο ποιοτικά μαλακά πλαστικά στο ταμπλό έναντι των σκληρών στο υπάρχον Vitara.

Αλλαγές έχουν γίνει και στα μηχανικά μέση του δημοφιλούς κόμπακτ ιαπωνικού SUV. Αρχικά θα προσφέρεται με τους κινητήρες βενζίνης Boosterjet turbo του 1.0 λτ. και των 1.4 λτ., ενώ ο ατμοσφαιρικός 1.600άρης θα σταματήσει να διατίθεται. Ο 1.0 λτ. Boosterjet έχει ισχύ 111 ίππων και συνδυάζεται προαιρετικά με τετρακίνηση ALLGRIP και το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Το πιο ισχυρό μοτέρ 1.4 λτ. Boosterjet αποδίδει 140 ίππους και 220 Nm ροπής μεταξύ 1.500 και 4.000 σ.α.λ. Όσον αφορά την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2 με τη νέα μέθοδο μέτρησης WLTP θα ανακοινωθούν κοντά στο λανσάρισμά του. Για τον κινητήρα πετρελαίου των 1.6 λτ. 120 ίππων που εφοδιάζει το υπάρχον Vitara, η Suzuki δεν αναφέρει τίποτα, που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να σταματήσει η διάθεσή του λόγω των αυστηρότερων προδιαγραφών ρύπων.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Suzuki Swift 1.2 λτ. Hybrid 90 hp

Στον εξοπλισμό ασφαλείας θα περιλαμβάνονται όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως είναι η προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, η αναγνώριση οδικών πινακίδων, η ανίχνευση οχημάτων στα τυφλά σημεία κ.λπ.

Get it on Google Play Download on the App Store