Συναρπάζουν οι επετειακές εκδόσεις της Lamborghini!

Η ιταλική κατασκευάστρια εταιρεία supercars, κατασκεύασε δυο ειδικές επετειακές εκδόσεις των Aventador SVJ Roadster και Huracan Evo, οι οποίες θα διατεθούν σε περιορισμένα κομμάτια.

Τα δυο ξεχωριστά μοντέλα αποτελούν προϊόν συνεργασίας του Centro Stile και του τμήματος Ad Personam. Ας ξεκινήσουμε με την Aventador SVJ 63 Roadster.

Δείτε ακόμα: Lamborghini Huracan: Το πλέον γρήγορο «follow me»!

Όπως ενδεχομένως να αντιλαμβάνεστε κι από τον αριθμό που συνοδεύει το special μοντέλο, αυτή θα κατασκευαστεί μόλις σε 63 κομμάτια, τιμώντας έτσι την ημερομηνία που ιδρύθηκε η Lamborghini, το 1963. Ξεκινώντας από την εξωτερική σχεδίαση του επετειακού μοντέλου, αυτή διακρίνεται με το εμφατικό 63 στις πόρτες και στο καπό, αλλά και με τις αρκετές δόσεις από ανθρακονήματα, τα οποία θα προσφέρονται σε γυαλιστερή ή ματ υφή και με τα οποία είναι κατασκευασμένα: η αφαιρούμενη οροφή, το κάλυμμα του κινητήρα με τους αεραγωγούς, το πλαίσιο του παρμπρίζ, αλλά και οι καθρέπτες. Η Aventador SVJ 63 Roadster θα είναι διαθέσιμη σε 8 διαφορετικούς χρωματισμούς, με την εξωτερική εμφάνιση να συμπληρώνεται από τις σφυρήλατες ζάντες με την κωδική ονομασία Leirion, βαμμένες σε ματ απόχρωση τιτανίου, ενώ η μοναδικότητα κάθε μοντέλου θα τονίζεται από την ειδική πλακέτα που αναφέρει τον αύξοντα αριθμό κάθε αυτοκινήτου. Οι απαραίτητες πινελιές διαφορετικότητας συνεχίζονται και στην καμπίνα της Aventador SVJ 63 Roadster. Τρεις διαφορετικές χρωματικές επιλογές, αλλά και μπόλικες δόσεις από ανθρακονήματα, ενώ ο αριθμός 63 δεσπόζει ανάμεσα στα καθίσματα.

Η ισχύς παρέχεται από τον γνωστό κινητήρα V12 6.5 λίτρων, ο οποίος παράγει 770 ίππους, με την ροπή να αγγίζει τα 720 Nm. Η δύναμη αυτή μεταφέρεται μέσω ενός 7ταχυτου κιβωτίου σε όλους τους τροχούς, με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 2,9 δλ., ενώ η τελική ξεπερνάει τα 350 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Ταχύτερη από Lamborghini η νέα Toyota Supra (+videos)

Το έτερο μοντέλο με το όνομα Huracan EVO GT Celebration, αποτελεί φόρο τιμής για τις νίκες της Lamborghini στις 24 Ώρες της Daytona και τις 12 Ώρες του Sebring για δύο σερί χρονιές, το 2018 και το 2019. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα κατασκευαστεί σε μόλις 36 κομμάτια, με τον αριθμό να αποτελεί το άθροισμα των ωρών των δύο αγώνων που είναι γνωστοί και ως οι 36 ώρες της Φλόριντα. Η εξωτερική εμφάνιση της Huracán EVO GT Celebration, είναι ξεχωριστή, κάτι που οφείλεται στον ιδιαίτερο χρωματισμό της, που συνδυάζει το πράσινο χρώμα με τον κωδικό Verde Egeria και το πορτοκαλί Arancio Aten. Η επιλογή σαφώς και δεν είναι τυχαία, μιας κι αυτός είναι ο χρωματισμός των ομάδων GRT Grasser Racing Team και Paul Miller Racing, ενώ συνολικά το επετειακό μοντέλο θα είναι διαθέσιμο με τρεις διαφορετικές αποχρώσεις, προσφέροντας 9 διαφορετικούς συνδυασμούς.

Δείτε ακόμα: Lamborghini Aventador από 3D εκτυπωτή (+video)

Για όσους θέλουν κάτι το διαφορετικό, μπορεί να τοποθετηθεί το έμβλημα της Lamborghini Squadra Corse στην οροφή, με τις σημαίες της Ιταλίας και των ΗΠΑ να το πλαισιώνουν. Στην καμπίνα τώρα, ξεχωρίζουν τα καθίσματα με επένδυση Alcantara, με τις ραφές να διαθέτουν το χρώμα του αμαξώματος, ενώ και σε αυτό το μοντέλο υπάρχει η ανάλογη πλακέτα με τον αύξοντα αριθμό. Κίνηση δίνει ο 10κυλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας, που υπάρχει και στην αγωνιστική έκδοση του μοντέλου!

Get it on Google Play Download on the App Store