Το πιο γρήγορο Cabriolet της Aston Martin

H πολυτελής βρετανική μάρκα παρουσίασε το νέο cabrio μοντέλο της DBS Superleggera Volante, το οποίο κινείται από έναν 5.2 λτ. V12 κινητήρα απόδοσης 725 ίππων.

Με την πρώτη ματιά η DBS Superleggera Volante σου κόβει την ανάσα. Οι αναλογίες της είναι μοναδικές, το αμάξωμα εξαιρετικά μυώδες και επιθετικό, όλα συνηγορούν για να λέμε πως έχουμε μπροστά μας ένα από τα ομορφότερα μοντέλα της κατηγορίας.

Δείτε ακόμη: Με ηλεκτρική Aston Martin ο James Bond

Το εμπρόσθιο μέρος ξεχωρίζει με το μεγάλο άνοιγμα της μάσκας και τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα, ενώ και στο οπίσθιο μέρος συνεχίζεται ο δυναμικός σχεδιασμός με τα στενά φωτιστικά, αλλά και τον διαχύτη στο κατώτερο μέρος του προφυλακτήρα. Η νέα Aston Martin DBS Superleggera Volante θα προσφέρεται με 8 διαφορετικά χρώματα για το ύφασμα της οροφής, οι οποίες ταιριάζουν γάντι με τις άπειρες επιλογές αποχρώσεων του αμαξώματος και τα ανθρακονημάτινα μέρη του.

Η καρδιά του θηρίου είναι ένας 5.2 λτ. V12 κινητήρας twin-turbo, με συνολική απόδοση 725 ίππων στις 6.500 σ.α.λ. και 900 Nm ροπής μεταξύ 1.800 – 5.000 σ.α.λ. Η δύναμη περνάει στους πίσω τροχούς μέσα από ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF. Οι 7 και κάτι εκατοντάδες ίππων εκτοξεύουν το sexy αμάξωμα στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 3,6 δλ. ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα, νούμερα που ανακηρύσσουν την DBS Superleggera Volante ως την ταχύτερη cabrio Aston Martin όλων των εποχών.

Διαβάστε επίσης: H BMW M5 «καταστρέφει» την Aston Martin Vantage (+video)

Μια από τις καινοτομίες που προσφέρει η DBS Superleggera Volante, είναι πως πέρα από τα προγράμματα οδήγησης GT, Sport και Sport Plus, υπάρχει και η λειτουργία «quiet start» στην απίθανη περίπτωση που θέλει να «ξυπνήσει» κάποιος το θηρίο διακριτικά!

Οι μηχανικοί της Aston Martin, έκαναν εκτεταμένες δοκιμές στην υφασμάτινη οροφή, η οποία έχει δοκιμαστεί σε ακραίες συνθήκες ζέστης, στην Κοιλάδα του Θανάτου κι αντίστοιχα σε συνθήκες ψύχους στον Αρκτικό Κύκλο, έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 100.000 ανοίγματα και κλεισίματα. Η οροφή ανοίγει σε 14 δλ. και κλείνει σε 16 δλ., ενώ η διαδικασία μπορεί να γίνει ακόμα και όταν ο οδηγός βρίσκεται εκτός του αυτοκινήτου μέσω κλειδιού.

Get it on Google Play Download on the App Store