Με ηλεκτρική Aston Martin ο James Bond

122

Επί σειρά ετών τα μοντέλα της Aston Martin συνοδεύουν τον James Bond σε κάθε του ταινία. Όμως η νέα τάξη πραγμάτων της αυτοκίνησης που θέλει τα περισσότερα μοντέλα ηλεκτρικά, «αναγκάζει» τον υπερ-πράκτορα να βρεθεί πίσω από το τιμόνι μιας ηλεκτρικής Aston Martin Rapide E.

Αυτή είναι η επιθυμία του σκηνοθέτη της 25ης ταινίας του ήρωα του Ian Fleming, Cary Joji Fukunaga, η οποία ήρθε στη δημοσιότητα από μια ανώνυμη πηγή, η οποία αναφέρει ότι κι ο πρωταγωνιστής της ταινίας Daniel Craig επιθυμεί το ηλεκτρικό supercar να είναι το νέο αυτοκίνητο του Bond.

Δείτε ακόμη: Το πρώτο SUV στην ιστορία της Aston Martin (+video)

Για όσους δεν γνωρίζουν να αναφέρουμε ότι η Aston Martin Rapide E, μας ήρθε ως πρωτότυπο μοντέλο το 2015, θα είναι περιορισμένης παραγωγής μιας και εντός του 2019 θα κατασκευαστούν μόλις 155 αυτοκίνητα. Η Rapide E θα κινείται από δυο ηλεκτροκινητήρες, συνολικής ισχύος 610 ίππων και 950 Nm ροπής, οι οποίοι θα τροφοδοντούνται από μια μπαταρία 65 kWh, που παρέχει αυτονομία μεγαλύτερη των 320 χλμ.

Διαβάστε επίσης: Νέο πολυτελές SUV Lagonda από την Aston Martin

Η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα, ενώ το 0-100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε 4 δλ. Όσον αφορά το look, η Rapide E θα επωφεληθεί από στοιχεία που θα βελτιώσουν την αεροδυναμική της. Θα υπάρχουν για παράδειγμα νέες ζάντες, αλλά και ελαστικά χαμηλής αντίσταση στην κύλιση της Pirelli.