Αυτό το Toyota Yaris το γνωρίζατε;

Το επί σειρά ετών best seller αυτοκίνητο στην ελληνική αγορά, το Toyota Yaris δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού ο περισσότερος κόσμος το αναγνωρίζει, από την πρώτη έως την τωρινή, τρίτη κατά σειρά γενιά του.

Δείτε ακόμη: Πόσο γρήγορη είναι η νέα Toyota Supra στο 0-100 χλμ./ώρα; (+video)

Το εικονιζόμενο όμως Yaris sedan (και χάτσμπακ) μπορεί να είναι τελείως άγνωστο στην Ευρώπη, όμως διατίθεται σε αρκετές και μεγάλες αγορές του κόσμου, όπως είναι στην Ινδία, Ταϊλάνδη, Νότιο Αφρική, Φιλιππίνες, Μαλαισία, Βραζιλία και Μεξικό. Σχεδιαστικά απέχει πολύ από τα ευρωπαϊκά αισθητικά πρότυπα και στο εμπρός άκρο του κάποια στοιχεία θυμίζουν το τελευταίας γενιάς Auris και το προγενέστερο RAV4. Αντίστοιχα και το εσωτερικό του δεν έχει καμία σχέση με το ευρωπαϊκό Yaris, ενώ ελάχιστα σημεία του μαρτυρούν ότι πρόκειται για μοντέλο της Toyota.

Από πλευράς διαστάσεων, τo Yaris sedan τοποθετείται στη μικρομεσαία κατηγορία, καθώς έχει μήκος 4.425 χλστ., πλάτος 1.730 χλστ., ύψος 1.495 χλστ. και μεταξόνιο 2.550 χλστ. Λόγω του μεγάλου του μήκους (σε σχέση με το χάτσμπακ) έχει κερδίσει πολύ στο χώρο αποσκευών, ο οποίος είναι 476 λίτρα, ωστόσο το σχήμα του πορτ μπαγκάζ δεν είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμο.

Δείτε ακόμη: Γιατί η νέα Toyota Supra έχει καμπύλες στην οροφή;

Στην Ινδία το Yaris sedan διατίθεται με έναν κινητήρα βενζίνης, τον 1.500άρη ισχύος 107 ίππων και 140 Nm ροπής, o ο οποίος συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με CVT με 7 προεπιλεγμένες σχέσεις. Το ίδιο μηχανικό σύνολο υπάρχει και στην αγορά της Βραζιλίας και αποδίδει 105 ίππους με βενζίνη και 110 ίππους με αιθανόλη.

Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται 7 αερόσακοι, ESP, οι γνωστές ηλεκτρικές ευκολίες, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 7 ιντσών και όλα τα γνωστά λοιπά στοιχεία. Οι τιμές του Yaris sedan στην Ινδία ξεκινούν από 990.000 ρουπία, τα οποία ισοδυναμούν με 12.860 ευρώ. Στη Βραζιλία κοστίζει από 67.990 ρεάλ, δηλαδή σχεδόν 15.500 ευρώ.

Δείτε ακόμη: Αγροτικό Toyota με 1.6 εκατ. χιλιόμετρα δουλεύει ρολόι! (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store