Αγροτικό Toyota με 1.6 εκατ. χιλιόμετρα δουλεύει ρολόι! (+video)

Στα μέρη μας, αλλά και την γενικότερη επικράτεια του πλανήτη, το Toyota Hilux λογίζεται ως το «αθάνατο» αυτοκίνητο – όχι μόνο αγροτικό. Δεν είναι τυχαίο ότι προτιμάται σε άπαντα τα τερέν: πολικό ψύχος στον…Βόρειο Πόλο, ακραία ζέστη στις ερήμους της Μέσης Ανατολής, κακοτράχαλοι κατσικόδρομοι που οδηγούν σε μελίσσια στα βουνά της Ελλάδας, όλα φέρουν την υπογραφή του Hilux. Όμως δεν είναι το μόνο «αλεξίσφαιρο» pick up Toyota.

Το Tundra αποτελεί το best seller της ιαπωνικής εταιρίας επί σειράς δεκαετιών, στην αγορά της Βορείου Αμερικής και της Αυστραλίας, συναγωνιζόμενο ευθέως το Camry. Μεγαλύτερο και ισχυρότερο από το Hilux, με βάση τα στάνταρ των Αμερικανών κατατάσσεται στην κατηγορία των φορτηγών (trucks λογίζονται τα μεγάλα αγροτικά, pick up μοντέλα επιπέδου Hilux, Ford Ranger, Nissan Navara κλπ). Κατά συνέπεια χρειάζεται το αντίστοιχο μοτέρ στο μηχανοστάσιο, με το Tundra να διατίθεται αποκλειστικά με V8 κινητήρες (το σημερινό με 4.6 310 και 5.7 381 ίππων).

Δείτε ακόμα: Lada Vesta με 562.000 χλμ. σε 3 χρόνια χωρίς βλάβη!

Η γενιά του εικονιζόμενου είχε και έναν 4λιτρο V6 στην βάση της γκάμας, όμως το συγκεκριμένο διαθέτει έναν 4.7 V8 271 ίππων και 5τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Μια συνταγή που αποδεικνύεται πως είναι υπεραρκετή και πλείστα όση ανθεκτική, προκειμένου ο ευτυχής κάτοχος να έχει διανύσει μέχρι στιγμής 1.6 εκατ. χιλιόμετρα δίχως το παραμικρό πρόβλημα! To κιβώτιο άντεξε «μόλις» 1.274.000 χλμ., σημείο στο οποίο χρειάστηκε προληπτική ανακατασκευή καθώς ο Aaron Morvant –ο κάτοχος του Toyota- φοβήθηκε ότι η 3η θα εγκατέλειπε, λόγω ενός πατιναρίσματος που παρατηρούσε. Τελικά αποδείχθηκε πως μια απλή αλλαγή βαλβολίνης θα έλυνε το πρόβλημα, αλλά μια μηχανική ανανέωση ποτέ δεν έκανε κακό.

Διαβάστε επίσης: Παλιό Toyota Hilux ταπεινώνει Range Rover (+video)

Ο Morvant εργάζεται στον τομέα των μεταφορών, χρησιμοποιώντας καθημερινά το Tundra για την διανομή πακέτων δίχως ωράριο. Που σημαίνει ότι μπορεί να έρθει ειδοποίηση για διανομή στις 3 τα ξημερώματα και ο συνδυασμός Tundra-Morvant να τρέχει. Προφανώς το αυτοκίνητο είναι σχολαστικά συντηρημένο, με τον Αμερικανό να δηλώνει πως θα το αλλάξει μόνο με ίδιο μοντέλο πρόσφατης χρονολογίας.

Get it on Google Play Download on the App Store