Επίσημο: Νέο μικρό SUV από την Toyota

Πριν από λίγες μέρες είχαμε γράψει για το νέο μικρό SUV μοντέλο που ετοιμάζει η Toyota και σήμερα η ιαπωνική μάρκα το επιβεβαίωσε επισήμως. Το νέο B-SUV της Toyota θα βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B και θα παράγεται στο εργοστάσιο της Γαλλίας, μαζί με το Yaris.

Δείτε ακόμη: Η Toyota ετοιμάζει SUV έκδοση του νέου Yaris

Προς το παρόν δεν ανακοίνωσε περεταίρω στοιχεία σχετικά με την ονομασία του και το πότε θα λανσαριστεί. Μόνο ένα σκίτσο από το προφίλ του έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω του οποίου ξεχωρίζουν κάποια βασικά σχεδιαστικά γνωρίσματα.

Όπως μπορούμε να δούμε, το μελλοντικό μικρό SUV της Toyota θα είναι αρκετά αιχμηρό, με σπορτίφ προφίλ, έντονες ακμές και τελείωμα τύπου κουπέ. Ανάλογα χαρακτηριστικά υπάρχουν και στο C-HR. Οπότε δεν αποκλείεται να δούμε ένα διαφορετικό σχήμα από το νέο Yaris, όπως επιβεβαίωσε και ο Matt Harrison, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Toyota Motor Europe.

Δείτε ακόμη: Επίσημο: Toyota GR Yaris με 261 άλογα και τετρακίνηση

«Αυτό το μοντέλο θα ενισχύσει την επιτυχία του Yaris στην Ευρώπη και μαζί, αναμένουμε ότι αυτά τα οχήματα θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% του όγκου των πωλήσεων της Toyota στην Ευρώπη έως το 2025. Δεν θα χρειαστεί να περιμένετε πάρα πολύ για να δείτε το τελικό σχέδιο και θα διαπιστώσετε ότι αυτό δεν είναι μόνο ένα Yaris με προσθήκες στο αμάξωμα και πιο ψηλή ανάρτηση, αλλά ένα εντελώς νέο και ξεχωριστό μοντέλο B-SUV με ένα συμπαγές, δυναμικό ντιζάιν και προσωπικότητα».

Δείτε ακόμη: Κινητήρες – αποδόσεις του ιαπωνικού νέου Toyota Yaris

Get it on Google Play Download on the App Store