Ετοιμάζεται νέο Toyota Corolla με πολλές αλλαγές

Ένα από τα σημαντικότερα αυτοκίνητα που έκαναν παγκόσμια πρεμιέρα πριν από λίγες μέρες στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ήταν το νέο, τρίτης γενιάς Toyota Auris με τις πάρα πολλές αλλαγές σε κάθε επίπεδο.

Διαβάστε ακόμη: Νέο Toyota Auris και σε σπορ έκδοση GRMN

Πέρα από τη νέο και πιο δυναμικό σχεδιασμό, το νέο Auris βασίζεται στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα της μάρκας TNGA (Toyota New Global Architecture), η οποία μεγάλωσε σε διαστάσεις το Auris κατά 40 χιλιοστά σε μήκος και μεταξόνιο (4.370 χλστ. και 2.640 χλστ. αντίστοιχα). Για την κίνηση του νέου Auris θα υπάρχουν μόνο κινητήρες βενζίνης, ο 1.2 λτ. Turbo με 116 ίππους και δύο υβριδικά σύνολα, ένα 1.8 λτ. με 122 ίππους και ένα καινούργιο 2.0 λτ. με 180 ίππους.

Παράλληλα, η Toyota εξελίσσει το επόμενο, 12ης γενιάς Corolla, το οποίο αποτελεί το δημοφιλέστερο μοντέλο της παγκοσμίως και το Νο1 σε πωλήσεις σε όλο τον πλανήτη. Οι αλλαγές που θα φέρει θα είναι πάρα πολλές, αφού θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο νέο Auris. Μια εικόνα για το πώς θα μοιάζει σχεδιαστικά έχουμε μέσω ανεξάρτητου του σχεδιαστή Kleber Silva.

Διαβάστε ακόμη: Που θα κατασκευάζεται το νέο Toyota Auris;

Το νέο Corolla δεν αποκλείεται αυτή τη φορά να μοιάζει στο εμπρός άκρο με το νέο Auris, ενώ στο πίσω μέρος θα ακολουθήσει πιο δυναμικές γραμμές. Επίσης, για πρώτη φορά αναμένεται να το δούμε με τον 1.200άρη turbo κινητήρα, καθώς και με τα υβριδικά μηχανικά σύνολα. Βελτιώσεις θα υπάρξουν σε χώρους μέσω της νέας πλατφόρμας, όπως επίσης σε ασφάλεια, τεχνολογία και οδική συμπεριφορά. Στην παραγωγή αναμένεται να μπει το 2019.

Get it on Google Play Download on the App Store