Νέο Toyota Prius και με τετρακίνηση

Πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες κάνει το ανανεωμένο Toyota Prius, με αλλαγές στον σχεδιασμό, προσθήκη τετρακίνησης για πρώτη φορά και πολλές επιμέρους αναβαθμίσεις. Στην Ευρώπη θα κάνει ντεμπούτο στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών, στις 18 Ιανουαρίου 2019.

Δείτε ακόμη: Όλα τα νέα Toyota για το 2019

Εξωτερικά το ανανεωμένο Prius απέκτησε πιο κομψή αισθητική μέσω των νέων εμπρός  τριγωνικών φωτιστικών σωμάτων, της νέας μάσκας και του ανασχεδιασμένου προφυλακτήρα. Αντίστοιχα και στο πίσω άκρο του αμαξώματος συναντώνται νέα φωτιστικά σώματα και προφυλακτήρας. Επιπλέον, το ανανεωμένο Prius απέκτησε δύο νέα χρώματα, το Emotional Red και το Aqua Breeze, καθώς και νέο σχέδιο ζάντας αλουμινίου 17 ιντσών και πλαστικού καλύμματος τροχού 15 ιντσών.

Για το εσωτερικό η Toyota αναφέρει ότι έχει βελτιωθεί η ποιότητα και έχουν αλλάξει κάποια χειριστήρια στην κεντρική κονσόλα. Επίσης, υπάρχουν νέες υφασμάτινες επενδύσεις, ενώ το σύστημα πολυμέσων Toyota Touch 2 έχει ταχύτερη απόκριση.

Το νέο Prius είναι το πρώτο Toyota που εξοπλίζεται με τη νέα υβριδική τετρακίνηση Hybrid AWD-i. Το έξυπνο αυτό σύστημα χρησιμοποιεί ένα επιπλέον ηλεκτροκινητήρα υψηλής ροπής, ο οποίος μεταφέρει τη δύναμη στον πίσω άξονα όταν κριθεί απαραίτητο. Η λειτουργία αυτή γίνεται αυτόματα σε ταχύτητες μεταξύ 10 και 70 χλμ./ώρα, όταν οι αισθητήρες εντοπίζουν συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης. Η μονάδα είναι μικρή και ελαφριά, χωρίς κεντρικό διαφορικό ή άξονα κίνησης, εξοικονομώντας έτσι χώρο και καύσιμο.

Δείτε ακόμη: Το Toyota Hilux Millenium των 40.000 ευρώ

Το σύστημα Hybrid AWD-i χρησιμοποιεί μια νέα κόμπακτ μπαταρία νικελίου μετάλλου υβριδίου, σχεδιασμένη για εξαιρετική απόδοση σε πολύ χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες. Το Prius με κίνηση μόνο εμπρός είναι εξοπλισμένο μια νέα υβριδική μπαταρία ιόντων λιθίου.

Get it on Google Play Download on the App Store