VW Golf GTI με 360 ίππους από την Oettinger (+video)

Πριν λίγο η VW παρουσίασε το Golf GTI TCR για το γνωστό φεστιβάλ Wörthersee. Μία άλλη Γερμανική εταιρία βελτιώσεων η Oettinger μετά την πετυχημένη βελτίωση του εντυπωσιακού VW Golf R500 αναλαμβάνει ένα νέο πρότζεκτ με θέμα το VW Golf GTI.

Διαβάστε ακόμα: VW Golf GTI με 411 ίππους

Σε μόλις τέσσερις μήνες έγινε η εξέλιξη του, βελτιώνοντας αρχικά τον κινητήρα και ανεβάζοντας την ισχύ του υπερτροφοδοτούμενου τετρακύλινδρου δίλιτρου μοτέρ στους 360 ίππους. Το αυτοκίνητο της Oettinger είναι πιο γρήγορο από την ειδική έκδοση Golf GTI Clubsport S, ένα από τα γρηγορότερα προσθιοκίνητα αυτοκίνητα που πάτησαν τους τροχούς τους στη φημισμένη πίστα του Nürburgring.

Το εντυπωσιακό Golf GTI της  Oettinger κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε κάτι παραπάνω από 5 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα έχει ανέβει στα 274 χλμ./ώρα. Οι επιδόσεις του το κάνουν πιο γρήγορο από εκείνες του Clubsport S αφού χρειάζεται 5,8 δευτερόλεπτα και η τελική του φτάνει στα 261 χλμ./ώρα αντίστοιχα.

Η εμφάνιση του σε προδιαθέτει για κάτι πολύ γρήγορο καθώς η Oettinger του έχει προσδώσει ένα επιθετικό body kit που δίνει μία πιο εντυπωσιακή εμφάνιση στο σύνολο. Έτσι το αυτοκίνητο είναι 80 χιλιοστά πλατύτερο από το “κανονικό”  Golf GTI έχοντας μεγαλύτερα φτερά περιμετρικά και μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος η οποία συνδυάζεται με τον διαχύτη για καλύτερη ροή του αέρα. Την εικόνα συμπληρώνουν οι μεγάλες διπλές απολήξεις των εξατμίσεων και τα πλαϊνά μαρσπιέ.

Δείτε επίσης: Νέο VW Golf GTI TCR για χρήση δρόμου

Την εμφάνιση ολοκληρώνουν οι τεράστιες λευκές ζάντες 20 ιντσών οι οποίες φοράνε λάστιχα 275/25 R20. Υπάρχει επίσης διαθέσιμη μια ρυθμιζόμενη ανάρτηση με διαφορετικά προγράμματα σεταρίσματος. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το επίσημο βίντεο από το εντυπωσιακό Golf GTI της Oettinger:

 

Get it on Google Play Download on the App Store