Νέο VW Golf GTI TCR για χρήση δρόμου

Το VW Golf GTI πρόκειται να αποκτήσει ακόμα πιο σπορ και δυνατή έκδοση από το Golf GTI Performance των 245 ίππων, το Golf GTI TCR. Η αντίστροφη μέτρηση έχει μάλιστα αρχίσει, αφού τα αποκαλυπτήριά του θα γίνουν στην φετινή συνάντηση του Wörthersee της Αυστρίας, στην οποία πέρυσι 7.300 αυτοκίνητα και 125.000 επισκέπτες έδωσαν ένα πολύ δυνατό «παρών». Η μεγαλύτερη συνάντηση των GTI θα ξεκινήσει την Τετάρτη 9 Μαΐου και η Volkswagen θα τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας με το Golf GTI TCR, το οποίο θα βρίσκεται ένα βήμα πριν την παραγωγή.

Δείτε ακόμη: Νέοι κινητήρες ντίζελ και φυσικού αερίου της Volkswagen

Η ειδική αυτή έκδοση του δημοφιλούς VW Golf αποτελεί την έκδοση δρόμου του αγωνιστικού Golf GTI TCR και θα έχει αρκετές διαφορές από τις πιο νορμάλ εκδόσεις. Ο 2.0 TSI κινητήρας του έχει απόδοση 290 ίππων μεταξύ 5.000 και 6.800 σ.α.λ. και ροπή 370 Nm μεταξύ 1.600 και 4.300 σ.α.λ. Η δύναμη περνάει στους εμπρός τροχούς μέσω του 7τάχυτου διπλού συμπλέκτη κιβωτίου ταχυτήτων DSG και του μπλοκέ διαφορικού.

Το ισχυρότερο VW Golf GTI TCR φτάνει τα 250 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας ή τα 264 χλμ./ώρα με την προαιρετική αφαίρεση του ηλεκτρονικού κόφτη, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι και το ταχύτερο υπάρχον Golf GTI παραγωγής. Επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα δεν αναφέρεται, ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι πιο κάτω από τα 6,2 δλ. του Golf GTI Performance.

Επιπλέον, όπως μπορούμε να δούμε από τα σκίτσα, το Golf GTI TCR θα έχει και πιο δυναμική εμφάνιση μέσω των νέων σπόιλερ εμπρός και στα μαρσπιέ, των νέων ζαντών και του πιο τονισμένου διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα.

Δείτε ακόμη: VW Polo GTI τα βάζει με Golf GTI (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store