VW Polo GTI τα βάζει με Golf GTI (+video)

Σίγουρα το να βάλεις το VW Golf GTI και μάλιστα στην έκδοση Performance να τρέξει με αντίπαλο το μικρότερο VW Polo GTI είναι άδικο. Τουλάχιστον αυτό λένε η λογική καθώς και οι αριθμοί. Παρόλα αυτά όπως θα δούμε και στο video πιο κάτω, παρά τη σημαντική διαφορά των δύο αυτοκινήτων, όπως αυτή αποτυπώνεται στα νούμερα, στην πράξη το Polo όχι μόνο στέκεται πολύ καλά απέναντι στο μεγάλο αδελφό του, αλλά το νικάει μάλιστα στις τρεις από τις τέσσερις προσπάθειες!

Δείτε ακόμη: VW Golf πρώτης γενιάς με 1.300 ίππους! (+video)

Πριν δούμε όμως το video ας πούμε δυο λόγια για το κάθε αυτοκίνητο, ξεκινώντας από το μικρότερο εκ των δύο και ελαφρύτερο VW Polo GTI των 1.280 κιλών. Αυτό εφοδιάζεται με 2.0 λτ. TSI βενζινοκινητήρα απόδοσης 200 ίππων και 320 Nm ροπής, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δλ. και συνεργάζεται με το αυτόματο 6τάχυτο DSG.

Από την άλλη το VW Golf GTI Performance των 1.340 κιλών είναι και αυτό 2.0 λτ. αλλά το μοτέρ του αποδίδει 245 ίππους (15 ίππους παραπάνω από την απλή έκδοση του GTI) και 370 Nm ροπής, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,2 δλ. και συνεργάζεται με 7τάχυτο κιβώτιο DSG.

Διαβάστε επίσης: Hyundai i30 N ρίχνει καρότσες σε VW Golf GTI (+video)

Ας δούμε λοιπόν την κόντρα των δύο συγγενικών αυτοκινήτων.

Get it on Google Play Download on the App Store