VW Golf πρώτης γενιάς με 1.300 ίππους! (+video)

Το συγκεκριμένο VW Golf πρώτης γενιάς μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με τα κατορθώματά του, μόνο που αυτή τη φορά θα ξαναπρωταγωνιστήσει στη σελίδα μας, επέστρεψε πιο δυνατό από ποτέ. Και συγκεκριμένα με 1.301 ίππους!

Δείτε ακόμη: Δείτε το Toyota Yaris GRMN στο 0-160 χλμ./ώρα (+video)

Ναι καλά διαβάσατε δεν πρόκειται για λάθος. Το συγκεκριμένο VW Golf πρώτης γενιάς, το οποίο θα δούμε και στο video πιο κάτω, κατά την δυναμομέτρησή του, αποδίδει 1.301 ίππους και 1.200 Nm ροπής. Υπεύθυνος για αυτό είναι ο 2.0 λτ. τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας ο οποίος έπεσε στα χέρια της βελτιωτικής εταιρείας Boba Racing. Αυτή έβαλε το χεράκι της και κυρίως το θηριώδες τούρμπο προκειμένου να φτάσει την ιπποδύναμη στα ύψη και να καταφέρει να κάνει ρεκόρ για τετρακύλινδρο μοτέρ.

Διαβάστε επίσης: Εξωφρενική Toyota Corolla ΑΕ92 με μοτέρ 3.0 λτ.

Φυσικά, το αυτοκίνητο δεν είναι πλέον προσθιοκίνητο αλλά τετρακίνητο, καθώς δεν θα μπορούσε σε κάθε άλλη περίπτωση να περάσει αυτή η δύναμη στον δρόμο. Όσον αφοράς στις επιδόσεις του, προς το παρόν ο οίκος Boba Racing δίνει τις μετρήσεις με 920 ίππους (δεν το έχει μετρήσει ακόμη με 1.301 ίππους) τα οποία πάντως είναι καταπληκτικά. Συγκεκριμένα, το VW Golf πρώτης γενιάς χρειάζεται μόλις 3,3 δλ. για το 100-200 χλμ./ώρα και 10,4 για το 0-300 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store