Νέο VW Polo GTI: Επιδόσεις και όλες οι λεπτομέρειες

Η Volkswagen ανακοίνωσε πλήρη χαρακτηριστικά και όλες τις λεπτομέρειες για το νέο κορυφαίο μικρό της μοντέλο Polo GTI, το οποίο αναβαθμίστηκε πλήρως και σε κάθε επίπεδο. Παράλληλα, η VW για πρώτη φορά έχει στη γκάμα της τρία GTI μοντέλα, το μικρότερο up! GTI, το νέο Polo GTI και το Golf GTI.

Διαβάστε ακόμα: Νέο VW Polo: Επιδόσεις και νέες λεπτομέρειες

Οι αλλαγές που φέρει τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό το νέο Polo GTI είναι πολλές σε σχέση με τις πιο απλές εκδόσεις του μοντέλου και το κάνουν να ξεχωρίζει αμέσως για τον σπορτίφ χαρακτήρα του. Στο εμπρός άκρο συναντάται πιο μυώδης προφυλακτήρας με μεγαλύτερο αεραγωγό, η μάσκα με την παραδοσιακή κόκκινη ρίγα που εκτείνεται μέχρι τα φωτιστικά σώματα, στο πλάι έχουν τοποθετηθεί σπόιλερ στα μαρσπιέ, ενώ πίσω ξεχωρίζει η μεγαλύτερη αεροτομή οροφής, ο σπορ προφυλακτήρας και οι δύο στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης. Την αθλητική του εμφάνιση ενισχύουν και οι 17 ιντσών ζάντες αλουμινίου με ελαστικά 215/45, ή προαιρετικά οι 18 ιντσών με λάστιχα 215/40.

Στο πλήρως ανανεωμένο εσωτερικό του νέου Polo GTI κυριαρχούν οι παραδοσιακές καρό επενδύσεις στα καθίσματα, το δερμάτινο flat bottomed τιμόνι και ο επιλογέας των ταχυτήτων με τις κόκκινες ραφές, τα ασημί διακοσμητικά και η μαύρη οροφή. Προαιρετικά μπορούν να τοποθετηθούν και δερμάτινα καθίσματα. Για πρώτη φορά τοποθετείται ο μεγάλος ψηφιακός πίνακας οργάνων Active Info Display των 10,25 ιντσών και συνδυάζεται με την οθόνη του συστήματος πολυμέσων των 6,5 και 8,0 ιντσών.

Διαβάστε ακόμα: Η VW ετοιμάζει GTI έκδοση και για το νέο T-Roc;

Την κίνηση του νέου Polo GTI αναλαμβάνει για πρώτη φορά ο 2.0 λτ. TSI ισχύος 200 ίππων στις 4.400 σ.α.λ. και με ροπή 320 Nm από τις 1.500 σ.α.λ. Το μηχανικό αυτό σύνολο συνδυάζεται στάνταρ με 6τάχυτο DSG (6άρι μηχανικό θα διατεθεί το 2018) και προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δλ., τελική ταχύτητα 237 χλμ./ώρα, κατανάλωση 5,9 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 134 γρ./χλμ.

Δύο είναι οι επιλογές «στησίματος» των αναρτήσεων του νέου Polo GTI, το βασικό και το σπορ. Στη δεύτερη επιλογή τοποθετούνται ειδικής ρύθμισης ελατήρια, αμορτισέρ και αντιστρεπτικές δοκοί, ενώ το αμάξωμα είναι χαμηλωμένο κατά 15 χιλιοστά. Προαιρετικά μπορεί να τοποθετηθεί και η ανάρτηση Sport Select με τις επιλογές Normal, Sport, Eco και Individual.

Διαβάστε ακόμα: Νέο ηλεκτρικό 4Χ4 VW I.D. Crozz II Concept με 306 ίππους (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store