Νέο ηλεκτρικό 4Χ4 VW I.D. Crozz II Concept με 306 ίππους (+video)

Η VW εξελίσσει ακόμη περισσότερο το νέο ηλεκτρικό crossover που ετοιμάζει για το 2020, παρουσιάζοντας στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το νέο πρωτότυπο I.D. Crozz II, το οποίο αποτελεί εξέλιξη του πρωτότυπου I.D. Crozz που είχε δείξει νωρίτερα μέσα στη χρονιά στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάης.

Το νέο πρωτότυπο έρχεται με ένα διαφοροποιημένο εμπρόσθιο τμήμα, που σύμφωνα με τη VW θα ακολουθηθεί και στο μοντέλο παραγωγής, ενώ υπάρχουν αλλαγές στα πλαϊνά και στο πίσω μέρος, για να το κάνουν να δείχνει περισσότερο ως αυτοκίνητο παραγωγής και όχι ως πρωτότυπο.

Διαβάστε ακόμα: Live από την Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

Στο εσωτερικό, οι γραμμές του ταμπλό δεν αλλάζουν και παραμένουν στοιχεία όπως η κεντρικά τοποθετημένη οθόνη των 10,2 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, ο ψηφιακός εσωτερικός καθρέπτης, ο επίσης ψηφιακός πίνακας οργάνων 5,8 ιντσών κ.λπ.

Επιπλέον αυτών, οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας έχουν προσθέσει στο εσωτερικό 5 «έξυπνα φώτα», που βρίσκονται μπροστά από τον οδηγό και στο εσωτερικό των θυρών και τα οποία αναβοσβήνουν π.χ. κόκκινα όταν υπάρχει πιθανότητα κάποια σύγκρουσης, για να προειδοποιήσουν τους επιβάτες.

Διαβάστε ακόμα: Επιστημονικής φαντασίας… η γραμμή παραγωγής του VW Golf (+video)

Στον τομέα του συστήματος κίνησης, παραμένουν οι δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας τοποθετημένος στον εμπρός άξονα και ένας στον πίσω) που αποδίδουν συνδυαστικά 306 ίππους και λειτουργούν ως μια οικολογική τετρακίνηση. Η αυτονομία κίνησης με ένα πλήρες γέμισμα της μπαταρίας διατηρείται στα 500 χλμ.

Φυσικά, από ένα τέτοιο πρωτότυπο δεν θα μπορούσε να λείπει και κάποιο σύστημα αυτόνομης οδήγησης (I.D. Pilot), το οποίο στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποιεί 4 laser σκάνερ στην οροφή, μαζί με μια σειρά από σένσορες και κάμερες για να κινήσει το αυτοκίνητο χωρίς να χρειαστεί η εμπλοκή του οδηγού.

Διαβάστε ακόμα: Η VW ετοιμάζει GTI έκδοση και για το νέο T-Roc;

 

Get it on Google Play Download on the App Store