Νέο VW Atlas Cross Sport: Το κουπέ που σε πάει παντού

Η περιγραφή δεν ανήκει σε εμάς, αλλά στο επίσημο site της VW στην Αμερική. Δείγμα του πόσο υπολογίζουν την σπορ εκδοχή του μεγαλύτερου SUV τους.

Δείτε ακόμα: Εκδρομή στα Καλάβρυτα με το VW T-Roc 1.5 TSI

Το οποίο Atlas έχει εξελιχθεί σε απρόσμενη εμπορική επιτυχία στις Η.Π.Α. Λογική συνέχεια η παρουσίαση της κουπέ εκδοχής του, ειδικά από τη στιγμή που η συγκεκριμένη κατηγορία κερδίζει συνεχώς έδαφος. Είναι χαρακτηριστικό πως το Atlas Cross Sport αποτελεί το έκτο μοντέλο του είδους για το VW Group, μετά τα Audi Q3 Sportback και Q8, Lamborghini Urus, Porsche Cayenne Coupe και Skoda Kodiaq GT. Σε σύγκριση με το κανονικό Atlas, το Cross Sport έχει απολέσει 130 χλστ. από το μήκος (4.900 χλστ. από 5.037) και την 7θέσια διάταξη, μαζί με 58 χλστ. ύψους. Το τελικό αποτέλεσμα -από άποψη σχήματος- φέρνει πολύ σε Audi Q8 και μετατρέπει επιτυχημένα ένα θεόρατο SUV 5+ μέτρων σε ένα δυναμικό Sport Activity Coupe (SAC).

Στο εσωτερικό, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,25 ιντσών και οι προαιρετικές δερμάτινες επενδύσεις κόκκινου χρώματος φροντίζουν να προσδώσουν την απαραίτητη σπορτίφ νότα στο μεγάλο VW.

Διαβάστε επίσης: «Τρένο» το VW T-Cross στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Κάτω από το καπό συναντάμε το ίδιο δίδυμο προσφερόμενων μοτέρ του Atlas, ήτοι τον 2λιτρο TSI των 240 ίππων και τον 6κύλινδρο VR6 των 3.6 λίτρων και 280 ίππων. Αμφότερα συνδυάζονται αποκλειστικά με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ενώ το 2λιτρο Cross Sport διατίθεται και σε αμιγώς μπροστοκίνητη έκδοση.

Get it on Google Play Download on the App Store